Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, i-a criticat pe organizatorii turneului de la Wimbledon, care nu respectă clasamentul ATP când stabilesc capii de serie, ci ţin cont de rezultatele jucătorilor pe iarbă, criteriu favorabil elveţianului Roger Federer, locul 3 ATP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Singurul lucru care nu mi se bun în această poveste este că numai Wimbledonul face aşa. Nu este cazul meu în mod special. S-a întâmplat de multe ori ca anumiţi jucători să fi obţinut un statut, pe propriile lor merite, pentru că au jucat bine tot anul, pe toate suprafeţele. Şi acolo (n.r. - la Wimbledon) nu se respectă statutul pe care l-au obţinut şi li se impune o tragere la sorţi mai complicată. Dar bine, indiferent dacă sunt numărul 2 sau numărul 3, va trebui să joc la cel mai bun nivel pentru a asipra la ceea ce aspir", a declarat Nadal, pentru canalul Movistar, citat de lefigaro.fr.

Spaniolul ar urma să piardă statulul de favorit principal pe jumătatea inferioară a tabloului de simplu, pentru că va fi probabil desemnat cap de serie numărul 3. În locul său ar urma să fie promovat Federer, ca favorit numărul 2, datoriză rezultatelor mai bune înregistrate de elveţian pe iarbă. Favoritul principal va fi liderul ATP, sârbul Novak Djokovici.

Nadal a câştigat de două ori turneul de la Wimbledon, în 2008 şi 2010, în timp ce Federer a triumfat de opt ori, ultima dată în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.