Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată, a anunţat luni Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Comitetul de reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat luni preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici,  valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

”Această evoluţie este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale, şi anume: E.ON Gaz Furnizare România: - 3,71%;  Engie România: - 7,89%”, arată un comunicat al autorităţii.

Reprezentanţii ANRE spun că principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile OUG 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.