Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că va avea în cursul zilei toate datele în ceea ce priveşte cazul fetiţei din Mehedinţi, luată de poliţişti şi un procuror din casa asistentului maternal care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie care locuieşte în America. Dăncilă a precizat că, dincolo de anchetă, este important ce simte copilul şi ce se întâmplă cu el. ”Este important să luăm toate măsurile astfel încât să o ajutăm pe Sorina”, a spus premierul, anunţând modificări legislative în ceea ce priveşte adopţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dincolo de anchetă, este important ceea ce se întâmplă cu fetiţa, ceea ce simte acest copil. Este important să luăm toate măsurile astfel încât să o ajutăm pe Sorina”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă, referitor la cazul fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, luată cu forţa dn casa asistentului maternal care a crescut-o.

Premierul afirmă că este necesară simplificarea adopţiei.

”Este necesară o simplificare a adopţiei, să nu mai dureze atât de mult. Eu ştiu ce înseamnă acest proiect. Eu ştiu ce înseamnă să vrei să adopţi un copil şi actele să dureze foarte mult. Ne vom ocupa şi de acest lucru”, a mai spus Dăncilă, apreciind că este bine să vadă realitatea înainte de a face şi alte afirmaţii.

Premierul a precizat că în cursul zilei de luni va avea toate datele legate de acest caz, urmând a avea o întrevedere cu ministrul Muncii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.