Guvernul japonez a aprobat un proiect pentru instalarea dispozitivelor de reţea wireless pentru 5G pe semafoarele din întreaga ţară, pentru a sprijini furnizarea serviciilor tehnologiei 5G, scrie publicaţia The Japan Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnologia reţelei 5G necesită mai multe spoturi de releu decât serviciile actuale 4G, deoarece utilizează unde radio scurte care nu pot trece prin clădiri. Dar există o lipsă de locaţii adecvate pentru noile staţii de bază, deoarece cele existente deja dispun de echipamente pentru serviciile actuale. Prin urmare, guvernul va permite utilizarea a 208.000 de semafoare pentru implementarea noului echipament 5G, estimând că instalarea reţelei va fi finalizată până la sfârşitul lunii martie 2026.

Noul serviciu wireless este capabil să trimită şi să primească date de aproximativ 100 de ori mai rapid decât actuala reţea 4G. Utilizatorii de smartphone-uri, de exemplu, vor putea descărca un film de două ore în doar trei secunde.

Patru operatori de telefonie mobilă - NTT Docomo Inc., KDDI Corp., SoftBank Corp şi gigantul de comerţ electronic Rakuten Inc. - intenţionează să lanseze servicii de 5G în întreaga ţară în 2020, după ce Ministerul de Interne şi Comunicaţii le-a alocat benzile de frecvenţă în luna aprilie.

Pe lângă utilizarea semnalelor de trafic pentru livrarea reţelei 5G, guvernul intenţionează, de asemenea, să le actualizeze cu funcţii de comunicare care le permit să colecteze mai multe date de trafic.

Guvernul japonez promovează serviciul de generaţie următoare pe fondul concurenţei crescânde cu alte naţiuni, precum Statele Unite şi China, şi speră să preia conducerea în dezvoltarea şi utilizarea 5G. Reţelele super-rapide sunt, de asemenea, de aşteptat să contribuie la dezvoltarea tehnologiei pentru maşinile autonome, fără şofer, şi pentru a realiza alte descoperiri tehnologice, cum ar fi permiterea maşinilor de construcţii şi a roboţilor să funcţioneze de la distanţă.

Cei patru operatori de telefonie mobilă au declarat că nu vor folosi echipamente fabricate de Huawei Technologies Co., lider în domeniul serviciului wireless de generaţie următoare, sau ZTE Corp, o altă companie de telecomunicaţii din China.

Guvernul din Japonia a decis în decembrie să excludă în mod efectiv cele două firme de la achiziţiile publice ca urmare a preocupărilor Statelor Unite asupra presupuselor relaţii strânse a companiilor cu guvernul chinez.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.