Reprezentativa de tineret a României întâlneşte astăzi, de la ora 22.00, la Cesena, selecţionata Franţei, în ultima etapă a grupei C a Campionatului European under 21. Miza confruntării între primele două clasate în grupă este calificarea în semifinalele competiţiei, dar şi la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La JO se califică semifinalistele Euro-2019.

În semifinalele Campionatului European găzduit de Italia şi San Marino se califică echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă şi cea mai bună ocupantă a locului secund. Până acum, din grupele A şi B s-au calificat Spania şi Germania. Danemarca, locul doi în grupa B, nu mai are şanse să ajungă în semifinale, având un golaveraj inferior ocupantei poziţiei a doua în grupa A, Italia.

Pe tricolori i-ar califica în faza următoare a turneului o victorie, o remiză, dar şi un eşec la o diferenţă de cel mult două goluri. Primele două variante ar face a tricolorii să încheie grupa pe locul 1, iar cea de-a treia ca jucătorii lui Mirel Rădoi să ajungă în faza următoare în calitate de cea mai bună selecţionată de pe locul 2.

Francezii vor accede în semifinale dacă vor învinge România, dar şi în cazul unei remize (de pe locul 2).

Meciul de la Cesena va fi arbitrat de bulgarul Georgi Kabakov, ajutat de asistenţii Martin Margaritov şi Divan Valkov. Arbitru de rezervă va fi scoţianul Bobby Madden, iar asistenţi pentru VAR spaniolii Ricardo De Burgos şi Xavier Estrada Fernandez.

Georgi Kabakov (33 ani) este născut la Plovdiv şi a început cariera în arbitraj acum 18 ani, în 2001, fiind promovat din 2007 în lotul primei divizii din ţara vecină. A devenit arbitru FIFA în 2013, iar de anul trecut a primit delegări şi în Champions League. Kabakov a fost al patrulea oficial la victoria României U21 de la Euro cu Croaţia, 4-1, iar în preliminarii a condus la centru succesul tricolorilor în Elveţia, 2-0, partidă în care nu a acordat niciun cartonaş.

Cealaltă partidă din grupă, Croaţia – Anglia, care se va disputa tot de la ora 22.00, va fi condusă la centru de israelianul Orel Grinfeld.

Cei 23 de jucători din lotul României aflat la Euro-2019 sub conducerea selecţionerului Mirel Rădoi sunt următorii:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Ricardo Grigore (Dinamo), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Rezultatele complete ale grupei C şi programul ultimelor confruntări:

18 iunie: ROMÂNIA – Croaţia 4-1 (Puşcaş ‘11 - penalti, Hagi ‘14, Băluţă ‘66, Petre ‘90+3 / Vlašić ‘18), Anglia – Franţa 1-2 (Foden ‘54 / Ikoné ‘89, Wan-Bissaka ‘90+5 - autogol)

21 iunie: Anglia – ROMÂNIA 2-4 (Gray ‘79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 - pen., Hagi ‘85, Coman ‘89, ‘90+3), Franţa – Croaţia 1-0 (Dembélé ‘8)

24 iunie: Franţa – ROMÂNIA (22.00, TVR 1, TVR HD), Croaţia – Anglia (22.00, TVR 2)

Clasament:

1 ROMÂNIA

2

2

0

0

8-3

6

2 Franţa

2

2

0

0

3-1

6

3 Anglia

2

0

0

2

3-6

0

4 Croaţia

2

0

0

2

1-5

0

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.