Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici confirmă, într-o postare pe Facebook că şi-a exprimat deschiderea pentru a participa la competiţia internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidenţiale, pentru că vrea să arate că un preşedinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă. El publică şi un afiş de campanie, cu sloganul ”Insist pentru România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiţia internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidenţiale. Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată şi mai mult echilibru într-o civilizaţie care ezită uneori să-şi manifeste credinţa în valorile moştenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată şi nevizionară. Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluţii la problemele cu care ne confruntăm şi că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un preşedinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă. Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câştiga sau nu o competiţie, ci este despre a face ceva pentru România şi pentru destinul poporului căruia îi aparţin, aşa cum am făcut mereu”, scrie Teodorovici pe Facebook.

El afirmă că demersul său este ”despre aceia care îşi asumă şi victoria, şi înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde, cei care critică, au arătat că doar vorbesc şi pentru care România este viitorul asumat şi nu doar ţara pe care o reprezintă la un moment dat”.

Ministrul de Finanţe spune că are convingerea că România va continua să crească în Europa şi în lume, cu mai multă speranţă, încredere şi respect.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sămbătă, după şedinţa informală a PSD de la Neptun, întrebată în legătură cu faptul că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi-a anunţat intenţia de a candida la Preşedinţie, că mai sunt colegi sau colege care vor să candideze la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an şi că le-a cerut să îşi anunţe candidatura în interiorul PSD deoarece de săptămâna viitoare vor fi realizate sondaje interne pentru stabilirea celor mai bine plasaţi în preferinţele electoratului. Printre cei care s-au declarat interesaţi să intre în competiţia internă pentru desemmnarea prezidenţiabilului PSD se mai află Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae.

“Le-am cerut tuturor colegilor care vor să candideze să îşi anunţe candidatura pentru că este bine să ştim din timp dacă unii colegi vor să candideze pentru prezidenţiale tocmai pentru a vedea care dintre colegi are cele mai mari şanse. De săptămână viitoare vor fi făcute aceste sondaje interne. Vor fi sondaţi toţi cei care şi-au anunţat până la acest moment şi îşi vor mai anunţa probabil candidatura probabil până la jumătatea săptămânii viitoare”, a spus Dăncilă după întâlnirea de la Neptun cu liderii PSD.

Referitor la faptul că Eugen Teodorovici şi-a anunţat candidatura, ea a adăugat: ”Cred că mai sunt colegi care vor sau colege. În democraţie trebuie să iei în calcul dorinţa fiecăruia şi într-un partid care într-adevăr îşi doreşte să câştige alegerile prezidenţiale trebuia să vedem care este cea mai bună opţiune”, a afirmat Dăncilă.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.