Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, care este liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat, vineri seara, la Digi24, că îi va da toată susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Codruţa Kovesi are toate şansele în continuare pentru acest post de procuror-şef european, în primul rând pentru că ea a fost în fruntea listei în urma unei selecţii profesioniste, făcute de o comisie recrutată de Comisia Europeană. Deci ăsta e principalul motiv pentru care ea a fost susţinută de Parlamentul European şi eu sunt convins că şi după aceste alegeri în Parlamentul European Codruţa Kovesi va primi susţinerea”, a declarat Cioloş.
 
El a precizat că „evident” că o va susţine pe Kovesi pentru acest post.
 
„În primul rând, eu reprezint un grup politic din Parlamentul European. Deci, din punct de vedere instituţional, pot să vă spun că îi voi da toată susţinerea Codruţei Kovesi şi voi avea o discuţie şi cu colegii din grupul politic pe care îl conduc pentru a confirma acest lucru. Fostul ALDE a susţinut-o pe Codruţa Kovesi şi în legislatura trecută şi sunt convins că voi obţine acordul şi pentru a o susţine în continuare în Parlament. Apoi, în Consiliul European sigur că mă voi folosi de contactul privilegiat pe care îl am cu partidul En Marche şi cu Emmanuel Macron şi o voi susţine şi acolo pe Codruţa Kovesi, pentru că avem toate argumentele ca ea să obţină o susţinere mai amplă, inclusiv din partea Franţei”, a afirmat Dacian Cioloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.