Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a anunţat vineri că Înaltul Comisar ONU însărcinat cu Drepturile Omului Michelle Bachelet i-a dat asigurări că va pleda în favoarea ”eliberării deţinuţilor politici”, în urma unei întâlniri organizate în cadrul unei vizite în Venezuela, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea ne-a spus că insistă asupra eliberării deţinuţilor politici”, a declarat pentru presă Juan Guaido, pe care peste 50 de ţări îl recunosc drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Potrivit ONG-ului de apărarea drepturilor omului Foro Penal, aproape 700 de persoane au fost încarcerate în Venezuela din ”motive politice”.

Însă Guvernul lui Nicolas Maduro respinge expresia ”deţinuţi politici”.

Michelle Bachelet, care urma să fie primită vineri de Maduro, înainte să plece din Venezuela, s-a întâlnit joi cu mambri ai Guvernului venezuelean, dar şi cu rude ale acestor deţinuţi.

Vizita fostei preşedinte a Chile la Caracas ”arată greutatea crizei. Este totodată, o recunoaştere a faptului că urgenţa umanitară complexă este pe punctul de a se transforma în catastrofă”, a apreciat Guaido.

Liderul opoziţiei urma să participe la o manifestaţie menită să-i atragă atenţia lui Michelle Bachelet asupra ”încălcării drepturilor omului” şi ”crizei umanitare”.

În afară de criza politică cauzată de înfruntarea între Nicolas Maduro şi Juan Guaido, Venezuela se confruntă cu cea mai gravă criză economică şi socială din istoria sa recentă.

O hiperinflaţie urmează să atingă 10.000.000% anul acesta, potrivit FMI.

ONU estimează că şapte milioane de locuitori - adică un sfert din populaţia ţării - are nevoie de un ajutor umanitar de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.