Preşedintele Camerei Deptaţilor, Marcel Ciolacu, care este şi lider al PSD Buzău, a declarat, joi, analizând rezultatele alegerilor atât pe plan local, cât şi pe plan naţional, că PSD a făcut ”greşeli mari”, iar electoratul i-a arătat cartonaşul galben. Schimbarea guvernelor Grindeanu şi Tudose a fost o greşeală, iar Ciolacu consideră că PSD a ajuns la ”fundul răului”. ”Am acumulat atâta răutate asupra noastră în doi ani şi jumătate. Noi am plătit electoral, Dragnea a plătit pentru că e la puşcărie”, a spus Ciolacu, afirmând că nu va candida pentru nicio funcţie la congresul de săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Social-democraţii buzoieni s-au întâlnit, joi, în cadrul Conferinţei Extraordinare, pentru a-şi reconfirma conducerea şi a-şi alege delegaţii pentru congresul extraordinar programat săptămâna viitoare. Delegaţia de la Buzău va număra 140 de oameni din care vor face parte primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni şi simpli membri de partid.

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că nu va candida pentru nicio funcţie în partid.

„Avem 140 de delegaţi şi vom vedea care sunt candidaturile şi ce vom decide. Eu nu voi candida la nicio funcţie şi voi susţine Buzăul şi buzoienii. Nu s-au discutat alte probleme, am făcut o analiză internă după alegeri. Eu am recunoscut că avem greşelile noastre, buzoienii ne-au arătat un cartonaş galben, am înţeles şi sper ca împreună cu ceilalţi membri să adoptăm o nouă abordare, ţinând cont de cele întâmplate”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Buzău a afirmat că delegaţii de la congres vor avea posibilitatea de a vota oricare dintre candidaţii înscrişi, fără a exista un mandat.

”Am recunoscut că avem greşelile noastre, ne-au arătat un cartonaş galben şi sper în aceasta echipă, alături primarul Toma, de preşedintele CJ Neagu, de consilieri, viceprimari, să încercăm o nouă abordare  realizând cele întâmplate la ultimele alegeri. Am făcut greşeli mari şi la nivel naţional. Schimbarea guvernului Grindeanu e una dintre marile greşeli si schimbarea Guvernului Tudose, de asemenea, deşi sunt subiectiv pentru că am făcut parte din el. Vom vedea după congres ce se va întâmpla, într-un for mult mai larg ce se va decide. Referitor la vot,  vom lăsa probabil votul la liber al delegaţilor, mai mult ca sigur nu le voi cere sa urmeze un anumit vot”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că PSD a ajuns într-un punct din care nu poate coborî mai mult: ”Avem o radiografie exactă a judeţului şi eu cred că mai rău nu se poate. Am ajuns la fundul răului. Am acumulat atâta răutate asupra noastră în doi ani şi jumătate. Noi am plătit electoral, Dragnea a plătit pentru că e la puşcărie. Ce s-a întâmplat a fost un duş rece care a fost folositor PSD. Poate era nevoie de aşa ceva”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că este nevoie ca fiecare dintre social-democraţi să-şi facă o autoevaluare şi, eventual, să dea un pas înapoi dacă este necesar.

”Consider că e un moment în care fiecare să-şi facă o autoevaluare şi fiecare să facă un pas înapoi dacă consideră că acel pas e în beneficiul partidului. (...) Nu vreau să vorbesc punctual de un alt coleg de partid. În schimb, văd o modificare în bine, o modificare totală la doamna Dăncilă. E un om descătuşat de o anumită presiune. Lucrurile sunt acum la dânsa, să facă remaniere, restructurare”, a spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.