Lungmetrajele „Mănuşa de aur”, de Fatih Akin, şi „Apusul”, de László Nemes, se numără între cele patru filme care vor avea premiera vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mănuşa de aur/ Der goldene Handschuh” spune povestea lui Fritz Honka, interpretat de Jonas Dassler, un bărbat cu faţa distrusă care îşi petrece nopţile la Golden Glove, un bar din cartierul St. Pauli din Hamburg. Aparent inofensiv, Fritz este un monstru. Acţiunea filmului inspirat de un caz real este plasată în anii 1970. 

Lungmetrajul, care a avut premiera la Festivalul de la Berlin, este interzis minorilor.

„Apusul/ Napszállta” a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia din 2018 şi este al doilea lungmetraj semnat de László Nemes, premiat cu Oscar în 2016 pentru „Fiul lui Saul/ Son of Saul”. 

Acţiunea filmului este plasată în Budapesta anului 1913. „«Apusul» vorbeşte despre o civilizaţie aflată la răscruce”, a spus regizorul. „În inima Europei, în culmea progresului şi a tehnologiei, fără a fi evocată în istorie, povestea personală a unei tinere devine reflecţia naşterii secolului al 20-lea”. Din distribuţie fac parte Juli Jakab, Vlad Ivanov şi Levente Molnár.

Filmul de acţiune „Bărbaţi în Negru Internaţional/ Men in Black: International”, regizat de F. Gary Gray, îi are în distribuţie pe Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Emma Thompson şi Liam Neeson. Agenţii Men in Black încearcă, în acets nou film din franciză, să afle cine este „cârtiţa” din echipa lor.

Actorul Dennis Quaid revine în rolul Ethan din „Câinele, adevăratul meu prieten 2/ A Dog's Journey”, regizat de Gail Mancuso. Un câine pe nume Bailey află scopul existenţei lui prin vieţile oamenilor pe care îi întâlneşte.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.