Şeful statului turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri faptul că fostul preşedinte islamist egiptean Mohamed Morsi a fost ”ucis” şi a imputat moartea acestuia autorităţilor egiptene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În tribunal, el s-a zbătut pe podea timp de douăzeci de minute. Autorităţile nu au făcut nimic să-i vină în ajutor. El a fost ucis şi nu a murit din cauze naturale”, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un miting electoral la Istanbul.

Preşedintele turc a promis că va ”face totul” pentru a-i traduce pe conducătorii egipteni ”în tribunale internaţionale”.

Erdogan - care provine, la fel ca Morsi, din mişcarea islamistă - l-a catalogat drept ”martir”, după anunţarea decesului luni, şi a acuzat ”tiranii” aflaţi la putere în Egipt că sunt responsabili de moartea acestuia, referindu-se la preşedintle egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

Mohamed Morsi, care a decedat în urma unei audieri într-un caz de spionaj la tribunal, a fost înmormântat marţi la Cairo în deplină discreţie şi în măsuri de suraveghere atente, după ce s-a aflat în ultimii şase ani după gratii.

Relaţiile între Turcia şi Egipt sunt aproape inexistente după ce armata egipteană, condusă la acea vreme de către Abdel Fattah el-Sisi, l-a răsturnat pe Morsi de la putere.

Erdogan a participat, alături de mii de persoane, la rugăciuni funerare în memoria lui Morsi, la Istanbul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.