Comisarul european Corina Creţu participă, astăzi, la conferinţa de evaluare a politicii de coeziune care are loc la Bucureşti. "La conferinţă, vom discuta despre cum putem perfecţiona în continuare metodele de evaluare, pentru a obţine rezultate şi mai bune în cadrul următorului buget UE pe termen lung", spune Creţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Comisiei Europene, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu participă, joi, la Bucureşti, la cea de-a 8-a Conferinţă în domeniul evaluării politicii de coeziune a UE.

Înaintea începerii perioadei bugetare 2021-2027 în UE, evenimentul va reuni vorbitori de înalt nivel, care vor discuta modul în care monitorizarea şi evaluarea investiţiilor prin politica de coeziune, a strategiilor de specializare inteligentă, precum şi a celor de investiţii teritoriale pot deveni şi mai eficiente.

"Avem dovezi clare că, de-a lungul timpului, cultura şi tradiţia procesului de evaluare în domeniul politicii de coeziune au mărit impactul acestei politici şi, mai mult decât atât, au inspirat accentul pus pe performanţe în numeroase politici publice naţionale. Acest lucru reprezintă o nouă poveste de succes cu care ne putem mândri în domeniul politicii de coeziune. La conferinţă, vom discuta despre cum putem perfecţiona în continuare metodele de evaluare, pentru a obţine rezultate şi mai bune în cadrul următorului buget UE pe termen lung. Este de datoria noastră să facem acest lucru, în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni”, a declarat Creţu.

Participanţii la conferinţă vor face schimb de bune practici şi vor discuta care sunt instrumentele tehnologice ce pot sprijini cel mai bine evaluarea investiţiilor prin politica de coeziune. Comisia Europeană îşi va prezenta, în special, activitatea desfăşurată în domeniul transparenţei, prin intermediul platformei de date deschise.

Îmbunătăţirea modului în care investiţiile prin politica de coeziune sunt evaluate se înscrie în obiectivul Comisiei de a avea o mai bună reglementare, bazată pe dovezi şi un proces transparent, precum şi pe implicarea de-a lungul întregului proces a cetăţenilor şi părţilor interesate (de ex. a mediului de afaceri, administraţiilor publice şi cercetătorilor).

De-a lungul mai multor zeci de ani, Comisia Europeană, statele membre şi experţi independenţi au evaluat performanţele investiţiilor prin politica de coeziune. Aceste evaluări au sprijinit creşterea eficienţei investiţiilor UE şi, în consecinţă, au orientat reformele succesive prin care a trecut această politică, pentru a se axa tot mai mult pe rezultate.

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.