Ucraina a îndemnat miercuri Rusia ”să-şi recunoscă responabilitatea” în doborârea zborului MH17 în 2014, în estul separatist al ţării, cu o rachetă rusă de tip Buk, după ce ancheta internaţională a desemnat patru suspecţi, dintre care trei sunt ruşi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îndemnăm Federaţia rusă să-şi recunoască responsabilitatea” şi ”să înceapă să coopereze în ancheta” internaţională cu privire la această tragedie, a subliniat, într-un comunicat, diplomaţia ucraineană, după ce echipa de anchetatori a numit trei ruşi şi un ucrainean, toşi gradaţi de rang înalt în rândul separatiştilor la vremea respectivă, drept suspecţi.

Echipa internaţională condusă de Olanda, care anchetează cu privire la doborârea zborului MH17, a dezvăluit miercuri numele a patru suspecţi, trei ruşi şi un ucrainean.

Este vorba despre ruşii Serghei Dubinski, Oleg Pulatov şi Igor Ghirkin şi ucraineanul Leonid Harcenko.

Toţi cei patru sunt căutaţi ca suspecţi de crimă de către parchetul olandez.

”Nicio probă concretă nu a fost prezentată în susţinerea unor asemenea acuzaţii ilegitime”, a replicat diplomaţia rusă, acuzând anchetatorii internaţionali că se bazează pe surse de informaţii îndoielnice” şi că ”ignoră datele furnizate anchetei de către partea rusă”.

”Rusia va continua însă să-şi ofere asistenţa anchetei, în vederea stabilirii adevărului cu privire la zborul MH17 şi pentru ca adevăraţii vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat să fie pedepsiţi adecvat”, a subliniat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.