Lucian Grainge, directorul general al Universal Music Group, a admis, într-un e-mail trimis angajaţilor companiei, că pierderea înregistrărilor în incendiul din 2008 este „dureroasă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o săptămână de la dezvăluirile făcute de New York Times, şeful UMG a spus: „Pierderea chiar şi a unei singure înregistrări din arhivă este sfâşietoare. Suntem datori artiştilor noştri cu transparenţa. Le datorăm răspunsuri”.

În incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master al unor piese semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses.

UMG a spus, iniţial, că articolul NY Times cuprinde multe greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.

În scrisoarea transmisă echipei, Grainge, care a devenit CEO al Universal Music în 2011, a spus că se simte „cumva mulţumit” de raportările făcute de echipa lui că cele susţinute în articol nu sunt precise.

„Chiar dacă toate înregistrările lansate pierdute în incendiu vor dăinui pentru totdeauna, pierderea atâtor materiale de arhivă este, fără îndoială, dureroasă. Aceste poveşti au dat naştere speculaţiilor şi faptul că artiştii şi compozitorii noştri nu ştiu dacă speculaţiile sunt corecte este inacceptabil. Asigur că managementul acestei companii, începând cu mine, se va ocupa de asta”, citează BBC.

El a adăugat că o echipă de specialişti va ancheta şi răspunde artiştilor îngrijoraţi de situaţia înregistrărilor lor.

Scrisoarea lui Grainge vine după ce o firmă de avocatură din Los Angeles a anunţat planuri să acţioneze în judecată Universal Music, în numele mai multor artişti, pornind de la aceste pierderi.

Avocaţii au cerut un raport complet, un inventar al înregistrărilor master distruse în incendiu.

În prezent, cea mai mare parte a înregistrărilor muzicale este controlată de companiile Sony Music Entertainment, Warner Music Group şi Universal Music Group.

UMG a avut anul trecut o cotă de piaţă de 31%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.