Un subiect sensibil din prisma multora, Sfânta Scriptură şi felul în care creştinii de astăzi se raportează la aceasta, fie ortodocşi sau parte a oricărui cult, încă iscă discuţii în societate. Cu toate acestea, interesul pentru învăţăturile ce le cuprinde spune despre cât conştientizează cei mai mulţi rolul Cărţii Sfinte în viaţa de creştin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diverse studii realizate vizavi de acest aspect - cât de citită este Biblia ortodoxa azi - dar şi traducerile citite de cei ce aparţin de alte culte, nu vin cu rezultate promiţătoare vizavi de conştientizarea statutului pe care fiecare îl are pe plan duhovnicesc. Referitor la cât se raportează creştinii de azi la Sfânta Scriptură atunci când întâmpină dificultăţi sau trec prin momente grele în viaţă, răspunsul se vede în felul în care evoluează - sau involuează s-ar putea spune - lumea, societatea actuală, în valorile spirituale ce o definesc.

Este sau nu Sfânta Scriptură un reper imediat, prim pentru creştini, fie trăitori sau nu?

Cu siguranţă că aceasta nu reprezintă un reper unic, dar nici prim pentru cei care întâmpină diverse greutăţi de-a lungul vieţii. Nici când există o întrebare care îi frămână nu există această curiozitate de a deschide Biblia, ci mai degrabă răspunsurile sunt căutate la preoţi, pastori etc. Se poate spune că rolul Sfintei Scripturi este minimalizat de departe. Să fie vorba despre faptul că există o percepţie diferită a Cărţii Sfinte faţă de cum ar trebui să fie aceasta în realitate?

O problemă constă în faptul că mulţi consideră că citirea ei este strict pentru satisfacerea cunoaşterii teoretice, însă în acest caz nu mai rezonează cu afirmaţia celor ce sunt cititori zilnici ai Cuvântului, care spun că este un izvor nesecat de apă vie.

În realitate, Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu lăsat pe pământ oamenilor, Calea Lui de a comunica cu noi, de a ne hrăni, însă nu trupurile, ci sufletele. Conţinutul informaţional al Bibliei nu poate fi comparat - privind valoarea sa - cu cel pe care îl are din acest punct de vedere, de întărire, de încurajare a creştinilor. Reuşeşte să dea consistenţă relatiei dintre om şi Creator, într-un mod în care nicio altă experienţă de viaţă nu reuşeşte.

Curios, însă în continuare un aspect faţă de care prea puţini ridică întrebări, se referă la motivul pentru care Biblia - deşi cea mai răspândită carte din lume - este citită de atât de puţini. În mod desăvârşit aceasta ocupă loc primordial în cultul Bisericii, dar de ce rămâne totuşi străină creştinilor, de ce se privează aceştia de aceste lecturi biblice care ar trebui să fie hrana lor de zi cu zi? Desigur că lista întrebărilor care rămân suspendate referitor la acest subiect nu se limitează la atât.

Este adevărat că este necesară o anumită deschidere a sufletului pentru a şi înţelege cele cuprinse în paginile Sfintei Scripturi, însă nimeni nu descurajează citirea sa. Există de altfel tot felul de surse, de tâlcuiri biblice, cărţile Sfinţilor Apostoli care de asemenea pot fi un ajutor celor ce doresc să pătrundă în înţelesul Bibliei.

Librăria Maranatha este o sursă inepuizabilă pentru cei care au această curiozitate, de a înţelege Sfânta Scriptură, măcar după cât le este priceperea. Cei interesaţi pot comanda biblia în diversele sale traduceri de pe librariamaranatha.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.