Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat că Iranul „nu va începe un război împotriva niciunei naţiuni” după ce SUA au anunţat că trimit încă 1.000 de soldaţi în Orientul Mijlociu, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rouhani a precizat marţi că Iranul nu doreşte un conflict.
 
„Iranul nu va declanşa un război împotriva niciunei naţiuni. Cei care se înfruntă cu noi sunt nişte politicieni cu puţină experienţă”, a declarat el într-un discurs televizat.
 
Rouhani a adăugat: „În ciuda eforturilor americanilor din regiune şi a dorinţei lor de a ne opri legăturile cu lumea, ei nu au avut succes”.
 
SUA vor trimite încă 1.000 de militari în Orientul Mijlociu ca răspuns la „comportamentul ostil al forţelor iraniene şi al grupărilor intermediare”, a anunţat luni Patrick Shanahan, ministrul interimar al Apărării.
 
Decizia va creşte cel mai probabil tensiunile dintre cele două ţări. Săptămâna trecută Washingtonul a dat vina pe Iran pentru atacuri asupra a două petroliere, la un an după ce preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear semnat în 2015 cu Iranul.
 
Iranul a comunicat luni că va începe în curând să încalce limitele privind rezervele de uraniu îmbogăţit din acordul nuclear .
Acordul, care a fost intermediat de fostul preşedinte Barack Obama şi care a fost menţinut de Iran şi celelalte ţări semnatare şi după retragerea SUA, impune o limită de 300kg de uraniu slab îmbogăţit până la 3,67%. Însă Iranul a informat că şi-a mărit de patru ori rata de îmbogăţire aşa că în 10 zile va depăşi limita de 300 kg.
Luni, Pentagonul a publicat noi imagini despre care a informat că demonstrează că Iranul se află în spatele atacului asupra uneia dintre nave.
“Iranul este responsabilă având în vedere dovezile video şi resursele necesare pentru a lua înapoi mina neexplodată”, a informat Pentagonul într-un comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.