Fostul preşedinte al UEFA Michel Platini a fost reţinut, marţi dimineaţă, fiind acuzat de corupţie în acordarea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar, informează mediapart.fr. Sophie Dion, consilier al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, a fost reţinută alături de Platini,, informează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Alături de Platini a fost reţinut şi un consilier al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy

Platini este audiat la Nanterre, la Oficiul anticoruptie al poliţiei judiciare.

În vârstă de 63 de ani, Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.