Aproape 300 de taximetrişti protestează, marţi, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, împotriva proiectului de lege care reglementează activitatea platformelor de ridesharing precum Uber, Clever şi Bolt. Protestul este autorizat până la ora 15.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat luni că reia protestele pentru a le cere autorităţilor din România să respecte legea, astfel că transportatorii autorizaţi vor ieşi din nou în stradă, cu 800 de maşini, în Piaţa Constituţiei, marţi, 18 iunie, între orele 9.00-15.00.

Marţi, în Piaţa Constituţiei s-au adunat aproape 300 de taximetrişti. Aceştia nu scandează, dar protestează împotriva proiectului de lege care reglementează activitatea platformelor de ridesharing. Protestul este autorizat până la ora 15.00.

Transportatorii consideră că proiectul este ”o formă mascată de a face concurenţă neloială taximetriştilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare”. Ei afirmă că proiectul de lege pentru care au făcut lobby companiile va genera discriminări ”grave şi nelegale”.

Vineri, COTAR a atras atenţia asupra implicării active a Consiliului Concurenţei în modificarea legislaţiei în ”favoarea unor companii pe care declară că le protejează”.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat luni, pentru News.ro, ca reacţie la declaraţiile COTAR, că obiectivul instituţiei este grija faţă de consumatori şi protecţia acestora, mai ales în urma creşterii concurenţei pe anumite pieţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.