John F. Kennedy Presidential Library a lansat o aplicaţie cu realitate augmentată (AR) pentru a marca 50 de ani de la aselenizare şi rolul pe care l-a jucat preşedintele american de la acea vreme în proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia „JFK Moonshot” este disponibilă gratuit pentru iPhone şi Android. Ea permite utilizatorilor să experimenteze misiunea Apollo 11 şi să viziteze un model al rachetei Saturn V aflat în bibliteca din Boston.

Aplicaţia a fost creată de Digitas, care a început lucrul la proiect în urmă cu un an, potrivit Variety. Vicepreşedintele companiei, Mark Philip, a spus că echipa lui a vrut să se distanţeze de documentare şi alte aplicaţii care celebrează evenimentul: „Ne-am gândit cum să sărbătorim într-un fel în care nu a mai fost făcut”.

Rezultatul este o aplicaţia care combină tehnologia AR cu componente real-time. 

După instalarea aplicaţiei, utilizatorii pot face teste, iar misiunea propriu-zisă va porni exact în ziua în care se împlinesc 50 de ani.

„Pe 16 iulie, de la ora 09.32, racheta va fi lansată, la fel ca în urmă cu 50 de ani”, a spus Philip.

În plus, versiunea AR va dura peste 120 de ore, la fel ca misiunea NASA, iar pe 20 iulie va ajunge pe suprafaţa Lunii.

Aplicaţia cuprinde, fotografii, înregistrări video, dar şi un interviu cu Michael Collins, al treilea astronaut de pe Apollo 11, cel care nu a păşit pe suprafaţa satelitului natural al Pământului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.