Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu solicită CSM să desecretizeze anexele protocoalelor SRI-DNA-instanţe, iar preşedintelui Klaus Iohannis să ceară SRI să facă publice toate informaţiile privind protocoalele, recomandându-i să fie măcar o dată preşedintele românilor şi nu doar al "băieţilor cu ochi albaştri".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a dezvăluirilor din mass-media privind raportul Inspecţiei Judiciare despre protocoalele secrete dintre SRI-DNA-instanţe de judecată, care ar conţine 19 anexe secretizate, CSM trebuie să acţioneze pentru desecretizarea lor de urgenţă. Este necesar ca toate datele din acele protocoale ilegale şi imorale să fie făcute publice neîntârziat. Românii au dreptul să ştie cum au funcţionat instituţiile din justiţie şi felul în care serviciile au influenţat activitatea lor. În consecinţă, având în vedere legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, art. 24, al. 5, care stipulează că nu pot fi secretizate documente în scopul ascunderii încălcărilor legii sau limitării accesului la informaţiile de interes public, solicit doamnei Lia Savonea, preşedintele CSM, să clarifice urgent situaţia şi să desecretizeze toate anexele privind protocoalele secrete înainte de discutarea în plen a raportului Inspecţiei Judiciare”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

De asemenea, el consideră că, în mod firesc, preşedintele Iohannis ar trebui ca, ”pentru prima dată în cinci ani de mandat, să facă ceva concret pentru independenţa reală a Justiţiei”, respectiv să participe la şedinţa CSM în care se discută raportul şi să o prezideze, astfel încât să se asigure că acele anexe sunt desecretizate.

”Mai departe, în calitate de preşedinte al CSAT, pe lângă folosirea acestui rol pentru a face jocurile sale politice, ar trebui să solicite neîntârziat SRI să facă publice toate informaţiile cu privire la protocoalele secrete cu Justiţia (modul de lucru, număr de ofiţeri implicaţi, numărul dosarelor din justiţie în care au fost folosite, etc). Klaus Iohannis ar trebui, la fel de firesc, să decidă dacă în ultimul an de mandat vrea să fie măcar o dată preşedintele românilor şi nu doar al "băieţilor cu ochi albaştri"”, conchide Călin Popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.