Micro-Folie Sibiu, primul muzeu digital din România, a fost inaugurat oficial, sâmbătă, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi al Sezonului România-Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Chiriac, preşedintele FITS, Andrei Ţărnea, comisarul general al Sezonului România-Franţa 2019 în România, au inaugurat oficial Micro-Folie Sibiu, primul muzeu digital din România.

Micro-Folie Sibiu este un loc de intersecţie între era digitală şi ludic. Copiii de toate vârstele sunt invitaţi să descopere într-o manieră interactivă atât mari opere de artă ale lumii, cât şi avatarele realităţii virtuale.

„Este un concept inovator, un spaţiu deosebit ce aparţine tuturor vizitatorilor. În acelaşi timp, este şi un instrument ce întruchipează dialogul intercultural. Acest muzeu digital este o uşă deschisă către patrimoniul cultural, o comoară care aşteaptă să fie descoperită”, a declarat Michèle Ramis.

Micro-Folie (care a fost, până în prezent, implementat în aproximativ 200 de oraşe din întreaga lume) este conceput de Ministerul Culturii din Franţa şi coordonat de La Villette. Acesta propune publicului trei structuri complementare, fiecare cu propriul său specific: muzeul digital, Realitatea Virtuală şi Fab Lab.

„Cultura este un drept dar şi o valoare la care toată lumea trebuie să aibă acces”, a precizat Andrei Ţărnea. „Micro-Folie face un pas mai departe în acest exerciţiu de democratizare a culturii. Ne dorim ca în viitor să vedem cât mai multe Micro-Folii instalate în România, iar Sibiul va avea mereu privilegiul de a fi oraşul cu prima Micro-Folie din Europa, în afară de Franţa”.

Proiectul Micro-Folie va deveni un spaţiu permanent de interacţiune culturală, la Casa Artelor - Muzeul ASTRA din Sibiu.

Sezonul cultural România - Franţa a fost lansat la Paris, pe 26 noiembrie, cu peste 300 de evenimente care au avut loc în mai mult de 13 regiuni. S-a încheiat în Franţa pe 16 aprilie şi a debutat la Bucureşti pe 18 aprilie. Sub sloganul „Să uităm de clişee”, principala temă a Sezonului este diversitatea culturală. Pe 14 iulie, de Ziua Franţei, în parcul Carol - Arenele Romane - uzina Electrica vor avea loc mai multe manifestări pentru a marca închiderea sezonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.