Aproximativ 50.000 de manifestaţii ale ”vestelor galbene” au avut loc de la începutul mobilizării, la 17 noiembrie 2018, declară ministrul francez de Interne Christophe Castaner pentru Le Journal du Dimanche (JDD), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ”actul 31”, sâmbătă, aproximativ 7.000 de persoane au participat la mainfestaţii - între care 1.000 la Paris, iar câteva sute la Toulouse, Montpellier, Mâcon, Lille sau Maubeuge, potrivit autorităţilor.

Tensiuni au izbucnit sâmbătă în capitală, dar şi la Toulouse.

În total 17 persoane au fost reţinute, pentru că au aruncat cu proiectile, a anunţat prefectura din Haute-Garonne, precizând că doi manifestanţi au fost răniţi.

Christophe Castaner subliniază că refuză, la fel ca alţi oficiali, expresia ”violenţe poliţste”.

”De fiecare dată când este semnalat un comportament litigios, se deschise o anchetă. Dacă au existat greşeli, ele au fost sancţionate”, afirmă ministrul.

Potrivit Ministerului de Interne, 11 decese s-au înregistrat de la începutul mobilizării ”vestelor galbene”, 2.500 de răniţi în rândul manifestanţilor - între care 76 grav -, 1.800 de răniăţi în rândul forţelor de ordine, iar peste 7.400 de proceduri judiciare au fost declanţate contra ”vestelor galbene”.

Poliţia poliţiei, IGPN, a anunţat că a făcut obiectul a 265 de sesizări judiciare de la începutul manifestaţiilor. Ea a precizat că 40% dintre ele au fost transmise justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.