Preşedintele rus Vladimir Putin i-a oferit o cutie de îngheţată rusească omologului său chinez Xi Jinping, care şi-a sărbătorit împlinirea vârstei de 66 de ani la Duşanbe, în Tadjikistan, la un summit în domeniul securităţii în Asia, a anunţat Kremlinul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem un loc de muncă extraordinar, care ne face să muncim şi să ne îndeplinim obligaţiile inclusiv de ziua noastră de naştere”, a declarat Putin, care s-a întâlnit sâmbătă cu Xi cu puţin înaintea acestui summit ce a reunit delegaţii din 27 de ţări, între care Iranul şi Qatarul.

”La mulţi ani! Vă transmit cele mai bune urări (...)! Sunt încântat să am un prieten ca dumneavoastră”, i-a spus Putin liderului chinez, potrivit unor imagini difuzate pe site-ul Kremlinului.

”Am venit cu cadouri bune”, a spus el, după care i-a oferit o imensă cutie cu îngheţată rusă, favorita lui Xi Jinping, şi o vază, intitulată ”O zi însorită”.

Cei doi lideri au ciocnit apoi şi au băut şampanie.

”Întreaga noastră echipă şi pot spune chiar întreaga noastră ţară vă doresc tot binele din lume, pentru că faceţi multe pentru dezvoltarea relaţiilor între ţările noastre”, a subliniat Putin.

”Vă bucuraţi de o mare autoritate în inima poporului chinez”, i-a răspuns Xi Jinping.

Liderul chinez, care l-a numit pe Vladimir Putin ”cel mai bun prieten” al său, a dat săptămâna trecută ”o nouă strălucire” antantei ruso-chineze, într-o întâlnire cu liderul de la Kremlin la Moscova, multiplicându-şi complimentele şi declaraţiile de prietenie.

Xi Jinping şi Vladimir Putin au semnat atunci o declaraţie comună care deschide o ”nouă eră” în relaţiile chinezo-ruse, după care şi-au afişat, a dpua zi,  o strânsă relaţie economică şi au afişat un front comun în criticarea dominaţiei economice americane, în cadrul principalului forum de afaceri rus, la Sankt Petersburg (SPIEF).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.