Ambasadorul Marii Britanii în Iran Robert Macaire a fost convocat la sediul Ministerului iranian de Externe, care a ”protestat ferm” după ce Londra a acuzat Republica islamică de atacurile a două petroliere la Marea Oman, joi, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unor afirmaţii false ale ministrului britanic de Externe”, ambasadorul Macaire a fost convocat la sediul ministerului, unde directorul însărcinat cu Europa a ”protestat ferm faţă de poziţiii inacceptabile şi antiiraniene ale Guvernului britanic”, potrivit Irna.

Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a apreciat vineri că este ”aproape sigur” faptul că Iranul se află în spatele atacurilor, în pofida dezminţirilor Teheranului.

”Condamn atacurile de ieri (joi) împotriva a două nave la Golful Oman”, declara şeful diplomaţiei britanice, citat vineri într-un comunicat.

”Evaluarea noastră ne conduce la concluzia că responsabilitatea acestor atacuri revine aproape sigur Iranului”, aprecia el.

”Aceste ultime atacuri accentuează tendinţa unui comportament destabilizator al Iranului şi constituie un pericol grav la adresa regiunii”, adăuga el.

Statele Unite acuză Iranul că este vinovat de atacurile celor două petroliere, alimentând temeri cu privire la o nouă confruntare între Washington şi Teheran, care respinge categoric acuzaţiile americane.

Armata americană a difuzat joi seara o înregistrare video care surprinde, în opinia sa, o patrulă a Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, retrăgând o mină-ventuză neesplodată de pe coca unuia dintre cele două petroliere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.