Lungmetrajul francez „J'ai Perdu Mon Corps", de Jérémy Clapin, recompensat luna trecută cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, a primit sâmbătă seară trofeul Cristal al Festivalului de Film de Animaţie de la Annecy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul de debut al lui Clapin spune povestea unei mâini care scapă dintr-un laborator şi are un singur scop: să îşi găsească corpul. Pe măsură ce trece prin capcanele Parisului, îşi aminteşte viaţa pe care a avut-o cu tânărul de care a fost ataşată... înainte ca el să o întâlnească pe Gabrielle.

„J'ai Perdu Mon Corps" a primit şi premiul publicului.

Coproducţia Spania-Olanda „Buñuel in the Labyrinth of the Turtles”, de Salvador Simo, a fost recompensată cu premiul juriului, iar lungmetrajul leton „Away”, de Gints Zilbalodis, a primit trofeul Contrechamp.

La categoria scurtmetraj, filmul francez „Memorable” al lui Bruno Collet a fost marele câştigător, fiind recompensat cu trofeul Cristal, dar şi cu premiul publicului. Juriul a ales „Uncle Thomas: Accounting for the Days” (Canada, Franţa, Portugalia), de Regina Pessoa, iar pentru semnificaţia socială, „My Generation” (Franţa), de Ludovic Houplain.

Cea mai puternică poveste a avut-o, în opinia juriului, „Drive” (Argentina, Franţa), de Pedro Casavecchia, în timp ce premiul „Jean-Luc Xiberras” pentru debut a revenit filmului „Deszcz” (Polonia), de Piotr Milczarek.

Festivalul de Film de animaţie de la Annecy, cel mai important eveniment de gen din lume, a avut loc între 10 şi 15 iunie.

Cineastul francez Jean-François Laguionie a primit trofeul Cristal d’honneur în cadrul festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.