Aproape trei ore de tenis de clasă, pigmentat cu bună dispoziţie şi aplauze generoase din partea celor circa 9.000 de spectatori, s-au încheiat sâmbătă, la BT Arena, cu mixtul Halep/Copil – Hantuchova/Fognini, a treia partidă din demonstrativul de tenis din cadrul Sports Festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distracţia a fost parcă şi mai mare la ultimul meci din BT Arena, când cei patru tenismeni nu au făcut concesii la capitolul glume, gimbuşlucuri sau replici. Antrenorii lor, Andrei Pavel şi Darren Cahill, nu au stat nici ei pe margine, iar cele aproape trei ore de tenis s-au încheiat în aplauzele asistenţei, mai ales după ce antrenorul australian l-a chemat pe teren pe tatăl Simonei pentru a schimba câteva mingi, ”împotriva” fiicei sale.

Stere Halep l-a chemat în teren şi pe primarul Clujului, Emil Boc, iar pentru câteva minute au jucat la ”simplu”, iar acelaşi lucru s-a petrecut apoi şi cu Simona, ea schimbând câteva pase cu tatăl ei.

Victoria a revenit echipei României, la tie-break (7-4), după ce regulile de joc s-au schimbat de mai multe ori, însă a contat prea puţin după orele de bucurie închinate tenisului. Plus că meciul a inclus şi tenis cu piciorul, fete versus băieţi.

La finalul întâlnirii, sportivii şi antrenori au fost premiaţi simbolic şi s-au adresat publicului:

Darren Cahill: ”A fost extraordinar să fiu aici, mulţumesc tuturor pentru susţinerea acestui festival”.

Daniela Hantuchova: ”M-am bucurat să fiu prezentă la acest eveiment, alături de Simona, această jucătoare incredibilă”.

Fabio Fognini: ”Am fost foarte încântat de public, de acest show, a fost extraordinar”.

Marius Copil: ”Am vrut să fiu şi eu copil pe teren, măcar pentru două ore. Mă bucur că avem şansa să vedem aşa multe sporturi aici, în Cluj, iar copiii pot să vadă şi să urmeze calea noastră sportivă sau oricare alta”.

Andrei Pavel: ”Mii se mulţumiri celor care au promovat acest sport. Să le urăm sportivilor baftă. Sper să ne revedem la anul, mulţumim pentru invitaţie!”.

Simona Halep: ”Mulţumim Clujului pentru căldura cu care ne-a primit ca de atâtea alte ori. Vă mulţumim. Sper să jucăm în continuare aici, de ce nu şi un turneu? A fost o seară minunată. M-am simţit minunat şi pot să spun că nu am râs atâta în toată cariera mea cât am râs aici, într-o seară. E un nou început”, a spus Halep, care le-a mulţumit şi colegilor din teren şi antrenorilor.

În primul meci de simplu, italianul Fognini la învins pe Marius Copil, cu 4-2, iar Simona Halep a trecut apoi de Daniela Hantuchova, cu 4-1.

Echipa internaţională, formată din Daniela Hantuchova şi Fabio Fognini, a fost   ”condusă” de pe bancă de Darren Cahill, iar cea tricoloră – Simona Halep şi Marius Copil – de către Andrei Pavel.

La ceremonia de deschidere, organizatorii i-au pregătit Simonei Halep, pe cubul din BT Arena, imagini surpriză din cariera sa în care au apărut şi interviuri cu părinţii. Tatăl ei, aflat în sală, a fost impresionat până la lacrimi, la fel ca şi fiica sa, iar înaintea meciului cei doi s-au îmbrăţişat în aplauzele miilor de spectatori.

Sports Festival, care se încheie duminică, are parte şi de alte numeroase personalităţi sportive la Cluj-Napoca, unde au vorbit cu fanii în diverse tipuri de întâlniri. Printre invitaţi s-au aflat Răzvan Mitroi (FRF), Mihai Covaliu (COSR), Alexandru Dedu (FRH), Camelia Potec (FRNP), Loredana Dinu (scrimă) sau fostul fotbalist Ciprian Marica.

Cea de-a doua ediţie a Sports Festival este, potrivit organizatorilor, o iniţiativă unică în România şi este menit să ofere oportunităţi prin care publicul să se apropie de sport într-un mod activ. Peste 30 de sporturi pot fi încercate gratuit de publicul larg, iar în 2019 festivalul reuneşte participarea a 40 de cluburi sportive, 11 federaţii şi peste 200 de sportivi de performanţă.

Sports Festival, al cărui ambasador este Cătălina Ponor, propune publicului, între altele, beach-volley, petanque, skateboard, kendama, cross-training, rugby, competiţii demonstrative de enduro şi echitaţie etc.

Festivalul punctează şi în lumea fotbalului, în 12 iulie, atunci când istoria de 100 de ani a FC Universitatea Cluj va fi onorată prin meciul de gală cu PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.