USR a transmis, sâmbătă, că numirea lui Cătălin Ţibuleac guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” s-a făcut pe criterii exclusiv politice, iar PSD şi Viorica Dăncilă dovedesc, încă o dată, că nu au înţeles mesajul transmis de români. ”Delta Dunării ajunge pe mâna baronilor PSD”, a transmis USR, anunţând că se vor face toate demersurile pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uniunea Salvaţi România dezaprobă în mod ferm numirea, pe criterii exclusiv politice, în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Ţibuleac. PSD şi premierul Viorica Dăncilă dovedesc astfel, încă o dată, că nu au înţeles mesajul transmis de români, la urne, pe 26 mai şi continuă politica păguboasă de numire în funcţii cheie a unor oameni doar după criteriul apropierii de baronii PSD. USR îi cere public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra deciziei”, a transmis, sâmbătă, USR, printr-un comunicat de presă.

Liderii USR susţin că, prin această numire, PSD şi Viorica Dăncilă arată că nu au înţeles nimic din votul românilor din 26 mai.

„Doamna Viorica Dăncilă demonstrează că, asemenea colegilor de partid, nu a înţeles nimic din votul românilor. Sau, pur şi simplu, nu o interesează ce au transmis românii actualei puteri pe 26 mai. Românii au spus răspicat că nu mai vor oameni întorşi cu cheia de PSD, oameni care să-şi urmărească propria agendă în loc să se preocupe de problemele reale ale comunităţii şi ale ţării. Cum răspunde doamna Viorica Dăncilă, premier şi preşedinte interimar al PSD, la acest mesaj? Mai face o numire controversată, pentru că este în campanie în propriul partid şi vrea să-şi asigure voturile la viitorul congres prin mulţumirea baronilor locali”, a declarat preşedintele USR Tulcea, Elena Uram, citată în comunicatul de presă.

Sursa citată a precizat că, la fel ca în cazul altor numiri controversate, nici aceasta nu a fost anunţată public înainte ca decizia să apară în Monitorul Oficial.

”În plus, alegerea zilei de vineri, înaintea unui weekend prelungit, nu este întâmplătoare, ci menită să atenueze impactul public. Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” este o instituţie cheie pentru această zonă, având rol de arbitru reglementator în domenii precum turismul ori pescuitul. Protejarea Deltei Dunării trebuie să fie mai presus de interesele de partid ale PSD şi de interesele personale ale preşedintelui interimar al PSD. Decizia de numire a domnului Cătălin Ţibuleac a generat un val de mesaje către USR. Uniunea Salvaţi România va folosi toate mijloacele avute la dispoziţie pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât acesta să nu fie distrus de baronii locali PSD”, a mai transmis USR.

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Cătălin Ţibuleac, fost şef al SRI Tulcea, în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, în locul lui Mălin-Matei Muşetescu.

Potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă publicată vineri în Monitorul Oficial, Mălin-Matei Muşetescu este revocat din funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Tot în Monitorul Oficial a fost publicată vineri o altă decizie a prim-ministrului pentru numirea lui Cătălin Ţibuleac în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Deciziile au fost luate la propunerea ministrului Mediului.

Potrivit Ziarului de Tulcea, Cătălin Ţibuleac a fost şeful SRI Tulcea până în august 2017, când s-a pensionat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.