În aceste vremuri, există multe alternative care îţi permit să-ţi vinzi maşina. De la locurile tradiţionale de cumpărare şi vânzare, la cele din mass-media tradiţionale, platforme digitale şi canale specializate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare dintre ele are avantaje şi dezavantaje, deci este important să îţi analizezi nevoile şi să ai o strategie adecvată, astfel încât rezultatul să fie cât mai aproape de obiectivul tău.

Ştim că nu este vorba pur şi simplu de a scăpa de maşină, ci de a obţine o compensaţie satisfăcătoare, care poate fi foarte subiectivă, deoarece fiecare caz este unic. Unii văd în vânzarea unei maşini posibilitatea de a obţine o sumă importantă sau imediată de bani. Există, de asemenea, persoane care îşi vând maşina din lipsă de spaţiu, timp sau interes.

Indiferent de cazul tău, aceste sfaturi te vor ajuta să scapi de mari dureri de cap atunci când iei decizia de a-ţi vinde maşina:

 Descriere

Majoritatea persoanelor care cumpără şi vând o maşină ocazional, nu sunt nici pe departe experte, deci cel mai bun lucru este să te pregăteşti.

Trebuie să ai la îndemână cele mai importante date ale maşinii pe care le poţi obţine din fişa tehnică sau din manual său şi să le descifrezi. Nu trebuie să intri în detalii pe care poate niciun potenţial cumpărător nu le va înţelege.

Îţi recomandăm să utilizezi tehnica CVBR (Caracteristici-Avantaj-Beneficiu-Reflexiv). De exemplu, ai o maşină cu un motor de 2 litri cu 4 cilindri în linie (caracteristică). Această construcţie o face foarte eficientă, pe lângă faptul că întreţinerea sa este mai uşoară şi la un cost mai mic (avantaj). Poţi să scapi de griji şi să ajuţi cumpărătorul să facă economie de timp şi bani, oferind o maşină cu un motor bun, durabil şi cu întreţinere redusă (beneficii). Nu sunt fiabilitatea şi performanţa  importante pentru maşina oferită? (Reflexiv).

Prezentare

Dragostea se naşte la vedere. Când îţi prezinţi maşina unui potenţial cumpărător, ai grijă de aspectul vehiculului. Nu contează dacă arăţi o fotografie în încercarea de a o vinde sau o prezinţi în ziua livrării. Ai grijă de maşină înainte de o vinde, asigură-te întotdeauna că aceasta este curată, miroase frumos în interiorul ei şi toate detaliile sunt cum trebuie.

Indiferent dacă te duci cu maşina la un atelier de cosmetizare auto sau faci asta singur, întotdeauna va fi apreciată grija pentru vopsea, tapiţerie şi starea motorului.

Nu este neaparat nevoie ca maşina să arate ca nouă, nu trebuie să cheltuieşti o avere pe întreţinerea ei. Există produse şi servicii pe care le poţi achiziţiona pentru a da un aspect frumos şi a evidenţia detaliile şi finisajele ei în cel mai bun mod.

Uită-te la fotografiile profesionale cu maşini şi imită stilul astfel încât să obţii aspectul pe care îl vrei.

Mecanică

De obicei presupunem că maşina noastră este în stare bună, dar, în afară de întreţinerea periodică, vânzarea unei maşini este un moment bun pentru diagnosticarea şi verificarea maşinii tale. Uneori, un zgomot, vibraţiile sau detalii pe care le observi, pot avea o soluţie ieftină, simplă şi rapidă şi dacă nu sunt rezolvate, ai deprecia în mod inutil valoarea maşinii.

Dacă efectuezi o întreţinere de bază şi detectezi probleme potenţiale sau reale, poţi repara şi recupera investiţia în urma vânzării. Dacă decizi să nu o repari, fii cinstit. Valoarea maşinii este posibil să scadă, dar este indicat să anunţi noul proprietar despre lucrurile de care ar trebui să se ocupe mai devreme sau mai tarziu.

Siguranţă

Din păcate, persoanele cu intenţii rele profită cu uşurinţă de cei care vor să vândă sau să cumpere un autoturism.

Este esenţial să cunoşti formele de fraudă, furt sau înşelăciune pe care le folosesc astfel de persoane. Trebuie să fii atent la situaţii suspecte sau periculoase şi să anticipezi diferitele scenarii.

Îţi recomandăm ca, atunci când prezinţi maşina, să fii însoţit de o persoană de încredere, să nu ai la tine documentele originale până în momentul încheierii tranzacţiei. Nu grăbi vânzarea, fă afacerea faţă în faţă, încearcă să finalizezi tranzacţia direct la bancă. Învaţă să spui nu, atunci când simţi că aşa trebuie să procedezi.

Şi dacă vrei să-ţi vinzi maşina în siguranţă şi la un preţ avantajos, fără să pierzi timpul, Auto Rulate Bucureşti­­ este dealerul care îţi oferă cele mai bune soluţii pentru vânzarea maşinii tale. Contactează reprezentanţii acestei companii pentru a-ţi oferi toate detaliile privind procesul de vânzare. Rapiditatea, eficienţa şi satisfacţia sunt garantate.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.