Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că Universitatea Cluj a depus o sesizare în cazul Academicii Clinceni, iar aceasta se va adăuga dosarului deja deschis de Comisia de Disciplină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“O sesizare U. Cluj în cazul Clinceni, s-a trimis această sesizare către Comisia de Disciplină. Această sesizare se va adăuga dosarului deja deschis”, a spus Burleanu.

El a mai spus că de la 1 iulie va exista un nou regulament privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal. “Subiectul cel mai important discutat în Comitetul Executiv se referă la forma finală a regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal. Pentru prima dată în istoria FRF am luat decizia la nivelul Comitetului Executiv ca acest regulament să se afle în dezbatere publică. Feedback-ul pe care l-am primit pot să spun că a fost unul complex, din partea părinţilor, incusiv jucători, agenţi de jucători, preşedinţi de cluburi, autorităţi locale, astfel încât cred că a fost o iniţiativă foarte bună. Toate propunerile pe care le-am primit au fost centralizate la nivelul departamentului juridic iar astăzi s-au dezbătut la nivelul Comitetului Executiv. De la 1 iulie vom avea un nou regulament, un regulament modern, european, adaptat tuturor realităţilor din fotbalul european de astăzi”, a afirmat Burleanu.

Răzvan Burleanu a mai menţionat că joi s-a discutat principiul ca cluburile de Liga I de băieţi peste un an să fie obligate să aibă o grupă de junioare, acest lucru urmând să mai fie dezbătut în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

Deciziile de joi ale Comitetului Executiv al FRF:

– Aprobă cu unanimitate de voturi perioadele de transfer vară şi iarnă, sezonul competiţional 2020/2021: vară 16 iunie – 7 septembrie 2020, iarnă 19 ianuarie – 15 februarie 2021 cu următoarele amendamente: (i) la competiţiile de futsal perioada de transfer de iarnă este 5 ianuarie 2021 – 1 februarie 2021, (ii) la competiţiile judeţene, perioada de transfer iarna începe din 19 ianuarie 2021 şi se încheie cu 48 de ore înainte de începutul competiţiilor judeţene de seniori şi juniori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul calendaristic al Cupei României: faza I este programată pe 31 iulie 2019, finala pe 23 mai 2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul competiţional al Ligii 2 Casa Pariurilor, ediţia 2019-2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competiţional al Ligii a 3-a.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul competiţional al Ligii a 3-a, ediţia 2019-2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente Echipei Naţionale U21 la Campionatul European Italia UEFA EURO U21 2019.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările propuse referitor la dispoziţiile art. 4 alin. 17, respectiv art. 4 alin. 17 lit.b) din RSTJF, cu intrare în vigoare din data de 1 iulie 2019, restul propunerilor fiind respinse.

– În urma dezbaterilor Regulamentul privind Statutul Antrenorului de Fotbal se decide amânarea aprobării acestuia pentru următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

– În urma dezbaterii propunerilor de modificare a art. 4 din ROAF privind situaţia cluburilor de drept public care obţin dreptul sportiv de participare in Liga I, se decide amânarea aprobării modificărilor pentru următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

– Aprobă cu unanimitate de voturi lista de observatori de arbitri pentru Liga I, sezonul 2019/2020, sub condiţia soluţionării sesizării Comisiei de Disciplină si Etică a FRF cu privire la dl. Abrudan Patriţiu şi cu menţiunea că dl. Alexandru Tudor a fost eliminat de pe lista de observatori.

Lista este: Patriţiu Abrudan (CJ), Dan Berbecaru (VL), Sorin Boca (IS), Vasile Bratu (IL), Augustus Constantin (VL), Liviu Ciubotaru (GL), Alexandru Deaconu (B), Marian Dorobanţu (BZ), Eduard Dumitrescu (AG), Corneliu Fecioru (B), Nicolae Grigorescu (TM), Florin Hîncu (BV), Aron Huzu (SB), Nicolae Marodin (B), Irina Mîrţ (B), Cristian Nica (PH), Iosif Olah (CV), Ionică Onicaş (SJ), Laszlo Sajtos (SB), Marian Salomir (CJ), Corneliu Sorescu (AG), Zoltan Szekely (MM), Constantin Ştefan (B), Ioan Costin Toma (NT), Adrian Vidan (B)

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile privind întreţinerea gazonului pentru terenurile bazelor de la Mogoşoaia şi Buftea, în baza unui contract cu Gama Verde care va fi încheiat pe o perioadă de doi ani.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările art. 44 alin. 7 teza a 2-a, art. 44 alin. 11 şi art. 44 alin. 12 din ROAF – fotbal în sală – astfel cum au fost propuse de dl. Cristian Vornicu, Preşedinte al Comisiei de Fotbal în Sală a FRF.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca cererea clubului U Cluj să se transmită către Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, la dosarul având ca obiect sesizarea Secretarului General al FRF cu privire la situaţia cluburilor FCSB şi Academica Clinceni, George Becali şi Vasile Geambazi.

– Aprobă cu unanimitate de voturi procedura de emitere a autorizaţiilor pentru sportivii de performanţă şi procedura de emitere a autorizaţiilor pentru alţi participanţi la activitatea sportivă cu modificarea dezbătută în şedinţă.

– Se amână, cu unanimitate de voturi, solicitarea U Craiova 1948 Club Sportiv SA pentru următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

– Mandatează cu unanimitate de voturi Preşedintele FRF pentru semnarea poliţei de asigurare aferente organizării EURO 2020 la Bucureşti.

– Se aprobă cu unanimitate de voturi disputarea Supercupei României în data de 06.07.2019 pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

– Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor finale ale Campionatului Naţional Liga 1, ediţia 2018/2019, respectiv a rezultatelor finale ale competiţiei naţionale de seniori Liga 2 Casa Pariurilor sub condiţia soluţionării litigiilor aflate pe rolul Comisiei de Disciplină şi Etică, referitoare la cluburile FCSB şi Academica Clinceni.

– În urma omologării rezultatelor Ligii I şi Ligii a 2-a, constată pierderea calităţii de membru al Comitetului Executiv a domnilor Cristian Tănase şi Marcel Ghergu.

– Începând cu acest punct al ordinii de zi, domnii Cristian Tănase şi Marcel Ghergu nu îşi mai exprimă votul în cadrul şedinţei Comitetului Executiv.

– Cu unanimitate de voturi convoacă Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor participante în Campionatul Naţional Liga I pentru alegerea unui reprezentant al acestora în Comitetul Executiv al FRF pentru data de 04.07.2019, ora 12:00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

– Cu unanimitate de voturi convoacă Adunarea Generală Extraordinară a cluburilor participante în Campionatul Naţional Liga 2 pentru alegerea unui reprezentant al acestora în Comitetul Executiv al FRF pentru data de 03.07.2019, ora 10:00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

– Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor finale ale competiţiilor naţionale de seniori Liga 3, fotbal în sală, ediţia 2018-2019, respectiv fotbal feminin ediţia 2018-2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.