Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Brăila au făcut 10 percheziţii în Brăila, Focşani si Constanţa pentru destructurarea unei grupări specializate în prostituţie si proxenetism, care ar fi racolat inclusiv minore. Cinci persoane au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din Brăila, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut, miercuri, 10 percheziţii domiciliare, în municipiile Brăila, Constanţa şi Focşani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi constituit o grupare infracţională organizată şi ar fi exploatat sexual mai multe tinere care provin din familii dezorganizate, dintre care trei minore, în vederea obţinerii de foloase materiale.

Tinerele ar fi fost racolate prin inducerea în eroare, suspecţii iniţiind cu acestea false relaţii de iubire, şi, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, ar fi fost adăpostite în mod repetat în diferite locuinţe din municipiile Galaţi, Brăila, Focşani şi Constanţa, unde ar fi fost exploatate prin prostituţie.

La finalul percheziţiilor, au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, fiind reţinute.

Totodată, poliţiştii au ridicat 12 telefoane mobile, un laptop, peste 10.880 de lei şi 50 de euro, sume care ar putea proveni din prostituţie.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi jandarmi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.