În căutarea constantă de re-apropiere de natură şi de a trăi din ce în ce mai sănătos, românii petrec din ce în ce mai mult timp încercând hobbyuri care să combine utilul cu plăcutul şi cu naturalul. Grădinăritul este răspunsul pentru mulţi, fie că este vorba de mici grădini în apartament sau grădini mai mari în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drept dovadă stă dublarea în 2019 a numărului de clienţi Fitomag, magazin de consultanţă şi promovare al acestui hobby foarte sănătos. În fiecare zi, zeci de români cer sfaturi pentru îngrijirea plantelor, de la operaţiuni de bază precum îngrijirea gazonului, la soluţii complexe pentru culturi de legume.

”Sunt zile în care primim peste o sută de solicitări de la clienţii noştri. Majoritatea sunt la început de drum. Abia au descoperit această pasiune. Noi ne bucurăm că îi putem ajuta cu sfaturi specializate pentru că noi preţuim grădinăritul şi ne dorim ca acest hobby să ajungă la cât mai mulţi români.” Sorin Năpăruş.

Studiile arată că grădinăritul este foarte util atât pentru fizicul, cât şi pentru starea de spirit a oamenilor, fie că vorbim de cultivarea plantelor ornamentale, cât şi despre micile grădini de legume.

Motivul pentru care această activitate este atât de benefică este că te introduce în ritmul calm şi repetitiv al naturii. În grădinărit nu există termen-limită imposibil, nu există zgomote puternice sau ritm alert. În schimb există linişte, moderaţie şi roadele muncii sunt vizibile (la propriu) pe termen lung.

Mai multe studii au descoperit legătura dintre grădinărit şi îmbunătăţirea stării fizice a oamenilor care practică acest hobby. Există o legătură strânsă între a petrece timpul îngrijind plantele şi prevenţia accidentelor vasculare cerebrale şi cardiace.

În plus, grădinăritul ajută la cultivarea răbdării şi a perseverenţei. Plantele cresc în ritmul lor şi au nevoie de îngrijire constantă pentru a ajunge la maturitate. Repetarea periodică a diverselor activităţi de îngrijire a plantelor ajută oamenii să se auto-disciplineze şi să aştepte rezultatele muncii lor. Nimic nu se compară cu bucuria de a mânca din legumele plantate de tine sau sentimentul de mândrie pe care îl ai când vezi frumuseţea florilor pe care le-ai îngrijit de la stadiul de sămânţă.

Petrecerea timpului în aer liber, folosirea mâinilor pentru a pregăti pământul, cercetarea paşilor ce trebuie urmaţi pentru îngrijirea plantelor şi mândria de a vedea cum creşte ceva sădit de tine sunt doar câteva din motivele pentru care este recomandat să încerci această activitate dacă nu ai făcut-o încă.

Fitomag
https://fitomag.ro
Str. Aurel Vlaicu, Nr. 66, Brasov, Romania
Tel: 0729 872 510

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.