Regia Autonomă ”Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA estimează pentru acest an un profit net de patru ori mai mic în acest an, de 12,88 milioane lei, la venituri totale de 1,057 miliarde lei, arată proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli al instituţiei, publicat în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile estimate pentru acest an sunt cu aproape 3% mai mari faţă de cele realizate anul trecut, de 1,028 miliarde ei.

ROMATSA estimează totodată un profit net de 12,88 milioane lei, de patru ori mai mic, de la 52,21 milioane lei anul trecut.

Cheltuielile totale sunt planificate la 1,042 miliarde lei, în creştere cu aproape 7%, în timp ce cheltuielile de personal sunt de 757,76 milioane lei, mai mari cu peste 7%.

“Cheltuielile de personal prevăd costurile generate de modificarea dinamicii de personal şi asigurarea unei corelaţii între volumul şi complexitatea muncii, pe de o parte, şi nivelul salarial, pe de altă parte”, arată nota de fundamentare.

Investiţiile cresc însă de şase ori, la 119,27 milioane lei, de la 19,39 milioane lei în 2018. ROMATSA are circa 1.600 de salariaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.