Premierul Viorica Dăncilă, care este şi preşedinte interimar al PSD, spune că parlamentarii formaţiunii vor asigura cvorumul, dar nu vor vota la moţiunea de cenzură. Ea afirmă că rămâne la latitudinea deputaţilor şi senatorilor dacă rămân în bănci în timpul votului sau ies din sală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată dacă a discutat cu partenerii din ALDE despre cum vor proceda la moţiunea de cenzură, Dăncilă a spus: "Cu siguranţă am discutat cu partenerii noştri de coaliţie şi este un lucru normal, este un guvern PSD-ALDE şi cred că trebuie susţinut atât de Partidul Social Democrat, cât şi de ALDE. Am discutat, cu toţii avem aceeaşi opinie că acest guvern trebuie să-şi continue activitatea, trebuie să punem în aplicare programul de guvernare şi, în altă ordine de idei, trebuie să avem stabilitate în România, având în vedere ceea ce se întâmplă în jurul nostru".

Dăncilă a afirmat că parlamentarii vor asigura cvorumul, dar nu vot vota.

"Deci vor asigura cvorumul, dar nu vor vota, este propunerea deputaţilor şi senatorilor, au votat pentru acest mod de abordare, eu nu pot să fiu decât de acord cu domniile lor", a adăugat Dăncilă.

Întrebată dacă parlamentarii vor rămâne în bănci sau preferă să iasă din sală, Dăncilă a replicat: "Cum vor considera dânşii".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că obiectivul partidului este să depună moţiunea de cenzură într-un termen cât mai scurt, dacă este posibil chiar miercuri, astfel încât să se intre cât mai rapid în procedura de prezentare a moţiunii, de dezbatere şi de votare a ei. El a menţionat că se negociază cu USR, PMP, PRO România, UDMR şi individual cu parlamentari de la PSD şi ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.