Fostul ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, a fost îndepărtat de la conducerea Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din acelaşi motiv pentru care a fost schimbat de la şefia ANAF la începutul acestui an, a afirmat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul anului, Mişa a fost revocat de la conducerea ANAF şi înlocuit cu lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu. Mişa a fost schimbat, marţi, şi din funcţia de şef al Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili.

Teodorovici a fost întrebat, marţi, după întâlnirea cu primarii, de ce l-a îndepărtat pe Mişa şi din această funcţie.

”Mişa a fost schimbat acum din această funcţie din acelaşi motiv pentru care a fost schimbat de la şefia ANAF”, a afirmat ministrul.

La începutul anului, revocarea lui Mişa de la ANAF a fost argumentată de Teodororovici prin faptul că Fiscul trebuie ”să îşi schimbe radical mentalitatea” şi să eficientizeze colectarea în special a TVA.

Între cei doi a existat un schimb de replici anul trecut, după ce Teodorovici l-a înlocuit pe Mişa în funcţia de ministru al Finanţelor. Actualul ministru al Finanţelor l-a criticat, anul trecut, pe fostul şef al ANAF de modul în care a gestionat recuperarea unui imobil şi a unor sume de bani în cazul casei din Sibiu pierdută în instanţă, în 2015, de către familia preşedintelui Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.