Pentru încălzire folosim sisteme care mai de care mai promiţătoare şi eficiente, privind consumul de resursă, raportat la ce cheltuieli lunare avem. Puţini sunt şi cei care se gândesc la cât de mult poate polua un sistem de încălzire. Iată însă că pompele de căldură sunt un echilibru al cerinţelor, presupunând ca energia din sol sau ape subterane să fie folosită adecvat, inteligent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Devenită populară şi pentru că este o variantă eco, adică nu emite radiaţii, noxe sau CO2, nu are nevoie de coş de fum, de evacuare, o astfel de pompă presupune totuşi un proiect mai amplu pentru că la mijloc este vorba de nevoia de forare. Totuşi, consumul de energie este mic, randamentul este mare, astfel încât există motive bine întemeiate pentru care publicul să îşi îndrepte atenţia spre un astfel de sistem. În acest sens, specialiştii în foraje, de la Ecodrill, susţîn implementarea de astfel de pompe. Ecodrill vine cu oferte de foraje, ofertele sale fiind asociate printre altele şi cu nevoia de a instala pompe de căldură. Iată şi ce tipologii există:

Pompa de căldură sol-apă

Specialiştii de la Ecodrill spun că acest tip de pompă este şi cel mai convenabil. Pentru acesta vor fi  necesare foraje cu distanţă de minim 10 ml între ele. Aici se vor introduce sonde geotermale.

Interesant este că acelaşi sistem poate asigura şi răcoarea în casă, pe perioada verii. În acest caz, căldura este preluată de sistemele de distribuţie şi se transferă în pământ. Un doi în unu ce presupune pentru utilizator confort maxim, adaptat sezonului.

Pentru instalare şi deci pentru realizarea de foraje necesare Ecodrill se ocupă integral de lucrare. Până acum astfel de sisteme au fost instalate pentru clădiri de blocuri şi instituţii, pentru unităţi de cazare de asemenea, unde nevoia de căldură este de obicei una mare. Pompele de acest gen fac faţă cu succes unor cereri de acest gen, raportate la un public consumator mare.

Un alt tip de pompă de căldură este cea apă-apă

În acest caz pompa funcţionează pe baza energiei din pânza freatică. Şi de această dată se va impune forajul, cel puţin 2 la număr, pentru extracţie şi deversare de apă din pompă. Specialiştii spun că o astfel de abordare presupune o distanţă de 10 -15 m între puţul de sursă şi cel de deversare.

Apa trebuie sa provină din strate acvifere de adâncime pentru a se putea asigura debitul necesar. În plus, o altă grijă faţă de câtă apă este disponibilă, în raport cu necesitatea unei familii, se referă la calitatea apei încât aceasta să poată fi sursă de energie. În acest sens vor fi verificări făcute pentru a depista dacă sunt acumulări de gaz sau de alte substanţe. De acest lucru se va ocupa tot firma cu care veţi colabora, specialiştii în foraje.

Costuri

Românul este obişnuit să reducă totul la ideea de costuri, ceea ce parţial nu este greşit. Doar că punând mai presus de toate partea de investiţie, ar putea să fie limitat de gândirea că nu îşi permite. Se aplică şi în acest caz, la sistemele de acest gen. 

Pentru foraje pompe de caldura Ecodrill dispune de pachete de servicii. Până la munca în sine de forare se iau în calcul toţi parametrii, există un plan bine stabilit şi o tehnică aleasă pentru forare, în funcţie de tipul de sol. Aşadar costurile pot fi atât de variate, întrucât ţin de aspecte ce diferă de la caz la caz. De obicei, oferta este una personalizată. Cei interesaţi pot solicita preţul în funcţie de reperele cazului şi prin intermediul paginii oficiale a celor de la Ecodrill.

Specialiştii recomandă ca înainte de decizie să fie luate în calcul de fapt avantajele ce rezultă din astfel de sisteme de căldură. Sunt moderne, totuşi se bazează pe resursă din  natură. Sunt rentabile şi pot aduce economii însemnate, de până la 75% faţă de sistemele deja clasice, ce se bazează pe resurse gazoase, lemnoase etc. În plus, ca un bonus, acelaşi sistem poate de asemenea să ofere răcire pe timp de vară. Aşadar este un dublu câştig al confortului pe timp îndelungat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.