Comisarii FIA l-au penalizat cu cinci secunde pe Sebastian Vettel la Marele Premiu al Canadei, pe baza imaginilor suprinse de camera instalată pe monopostul Ferrari, dar şi pe cele înregistrate de o cameră de supraveghere, la care publicul nu a avut acces, prin intermediul transmisiei TV, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit imaginilor din maşină, Vettel a corectat mai întâi un comportament supravirator al monopostului şi a revenit pe pistă, făcând o mişcare spre dreapta cu volanul său. Apoi, a început să vireze stânga pentru a urma direcţia pistei. În acel moment, comisarii FIA au stabilit că pilotul Ferrari controla monopostul său. Dar, o fracţiune de secundă mai târziu, Vettel a mişcat volanul şi maşina Ferrari s-a îndreptat spre dreapta, jenând Mercedesul lui Hamilton, care încreca să se strecoare prin spaţiul rămas între Ferrari şi marginea dreaptă a circuitului. Imaginile unei camere de supraveghere, netransmise la TV, au arătat o mişcare a capului pilotului german, care a privit în oglina retrovizoare să vadă unde e Hamilton.

Toate acestea, coroborate cu datele telemetriei, care au înregistrat frânarea bruscă a lui Hamilton pentru a evita accidentul, i-au convins pe comisari că Vettel trebuie penalizat, pentru că a acţionat deliberat pentru a-l jena pe pilotul Mercedes şi împiedica pe aceasta să efectueze depăşirea.

Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a trecut primul linia de sosire la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, desfăşurat duminică, la Montreal, dar câştigător a fost declarat britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al doilea.

Vettel a primit o penalizare de cinci secunde după un incident care a avut loc în turul 48. În timp ce rula pe primul loc sub presiunea lui Hamilton, germanul a ieşit în decor în virajul al treilea, apoi a revenit pe pistă. Maşina Ferrari a revenit pe treseu pe o traiectorie către parapetul opus al pistei şi britanicul a trebuit să frâneze pentru a nu se ciocni cu monopostul rival. Vettel a evitat contactul cu parapetul de protecţie, şi-a redresat monopostul şi a continuat cursa, păstrându-şi primul loc.

Foşti piloţi au reacţionat pe reţele de socializare, considerând injustă decizia de a-l penaliza pe Vettel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.