Trecerea cu bacul peste Dunăre pe la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, este restricţionată pentru autoturisme, motociclete şi pietoni, din cauza creşterii cotelor Dunării. Bacul va transporta doar camioane, până când condiţiile hidrologice vor permite îmbarcarea şi debarcarea în siguranţă pentru celelalte categorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de Frontieră anunţă că, din cauza creşterii cotelor apelor fluviului Dunărea, autorităţile locale din judeţul Dolj (căpitănia Portului Bechet şi administratorul P.T.F. Bechet, de comun acord cu reprezentantul A.P.D.F. Giurgiu – Punct de lucru Bechet şi Biroul Vamal Bechet) au decis restricţionarea tranzitării cu bacul peste Dunăre prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, pentru autoturisme, motociclete şi pietoni.

Astfel, bacul va transporta doar autocamioane.

Măsura se va menţine până când condiţiile hidrologice vor permite îmbarcarea/debarcarea pe/de pe ferry-boat (care face legătura între PTF Oryahovo şi PTF Bechet) a mijloacelor de transport menţionate în siguranţă, arată Poliţia de Frontieră.

Hidrologii au emis avertizări cod galben şi cod portocaliu pentru Dunăre, urmând a fi afectate mai multe judeţe. De miercuri dimineaţă de la ora 6.00, până în 15 iunie, debitul fluviului va creşte constant, fiind posibile depăşiri ale fazelor de apărare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.