Investiţiile nete realizate în economia României au crescut cu 5,7% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 17,3 miliarde lei (3,66 miliarde euro), potrivit datelor transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În trimestrul I 2019 investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 17306,0 milioane lei, fiind în creştere cu 5,7%, comparativ cu trimestrul I 2018”, se arată în comunicat.

În trimestrul I 2019, comparativ cu trimestrul I 2018, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 5,7%, creştere înregistrată la următoarele elemente de structură: lucrările de construcţii noi (+20,6%) şi la alte cheltuieli (+6,8%).

Investiţiile nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) au înregistrat o scădere cu 9,8%.

Cele mai mari investiţii, de 8,02 miliarde lei, au fost efectuate în domeniul lucrărilor de construcţii noi, urmate de investiţiile în utilaje (5,9 miliarde lei).

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie, potrivit INS.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.