Ploile torenţiale au produs, joi, efecte în 41 de localităţi din 16 judeţe, fiind inundate 29 de case, sute de curţi şi beciuri, potrivit ultimului bilanţ prezentat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 26 de persoane au fost evacuate din cauza pericolului de a fi luate de ape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de joi, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în sprijinul populaţiei din 41 de localităţi din 16 judeţe în care au fost înregistrate efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent, fiind în desfăşurare intervenţii în 11 judeţe (Alba, Argeş, Arad, Buzău, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Teleorman, Timiş, Sibiu şi Suceava) pentru evacuarea apei din casele, curţile şi subsolurile clădirilor afectate”, au transmis, joi, reprezentanţii MAI.

În ultimele ore, în judeţele Bacău şi Timiş au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT.

”26 de persoane au fost salvate sau evacuate din calea apelor de către angajaţii MAI. Au fost afectate de inundaţii 29 case, 5 beciuri/subsoluri, 214 curţi, clădirea unei şcoli şi un imobil aparţinând unui operator economic”, a mai transmis MAI.

Sursa citată a precizat că traficul rutier este blocat din cauza apei, a aluviunilor şi a alunecărilor de teren pe un drum naţional (DN 73D/AG) şi trei drumuri judeţene (DJ 203K/BZ, DJ 609/TM şi DJ 205D/VN). Sunt afectate parţial un drum naţional (DN 7), un drum judeţean (DJ 609B/TM) şi un drum comunal (DC 93/TM).

Au acţionat sau au fost pregătiţi să intervină peste 14.000 de angajaţi MAI cu aproximativ 6.200 de mijloace tehnice.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben valabilă până joi seară, în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, în nordul Olteniei, local în Moldova şi Transilvania, precum şi în zonele de munte, unde vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

De joi seară până vineri dimineaţă, sub Cod galben se vor mai afla doar judeţele Timiş, Arad şi Bihor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.