Avanpremiera spectacolului „Frankenstein: Creatura lui Mary”, regizat de bolivianul Diego Aramburo, va avea loc pe 12 iunie, de la ora 18.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Personajul creat de scriitoarea britanică Mary Shelley devine pretextul unei repovestiri inteligente în care monstrul terifiant are trăsături mult mai umane, fiind profund ancorat în realitatea de zi cu zi a celor tineri. Noul Frankenstein e de gen feminin şi pune în dezbatere limitele digitalizării, dar şi pericolele sau emoţiile comunicării prin intermediul platformelor de socializare online în relaţie cu o criză de identitate specifică adolescenţei.

Producţia de la Sibiu, pe muzica lui Bobo Burlăcianu (Fără Zahăr), creionează o lume plină de contradicţii, ce pune egal între oameni în societate, femei sau bărbaţi, urâţi sau frumoşi, puternici sau slabi.

Noul text scris de Diego Aramburo este şi un manifest pentru drepturile femeilor, cu un mesaj ce dă energie.

„Acest spectacol este despre două femei. Mary e prima. Ea creează viaţă sub forma unei fete foarte tinere. Ea e cea de a doua femeie, protagonista, în cazul acesta: creaţia lui Mary. Cartea originală, la fel ca versiunea noastră de aici, e şi ea despre consecinţele actului de a crea, da, dar ambele sunt mai mult despre paradoxul fricii noastre de orice şi oricine este diferit. Şi ambele sunt, în mare, despre cum e să creşti înconjurat de pericolele societăţii”, a declarat Aramburo.

Inspirat din macheta primului computer digital, conceptul scenografei Oana Micu creează un spaţiu retro-SF ce facilitează o punte între lumi diferite cu ajutorul actorilor Barbara Crişan, Raluca Pavel, Alexandra Şerban, Anton Balint şi Claudiu Urse.

Premiera spectacolului va avea loc pe 13 iunie, de la ora 18:00. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat copiilor cu vârste mai mici de 12 ani.

Preţul unui bilet este de 9 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.