Fosta directoare de comunicare a Casei Albe Hope Hicks, o fostă consilieră apropiată a lui Donald Trump, a acceptat să comunice Congresului documente legate de campania prezidenţială din 2016, a anunţat preşedintele Comisiei Judiciare din cadrul Camerei Reprezentanţilor, majoritar democrată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest acord este un succes în anchetele deschise cu privire la preşedintele republican şi primul cerc al apropiaţilor săi de către Comisia condusă de către Jerrold Nadler.

”Îi mulţumesc pentru această demonstraţie de bună-credinţă”, a declarat acesta marţi într-un comunicat.

Decizia lui Hope Hicks, care a plecat de la preşedinţie în februarie 2018, contravine unei directive a Casei Albe care a sfătuit-o să nu coopereze cu Congresul.

Hicks, una dintre primele recrute ale lui Donald Trump în campania sa prezidenţială victorioasă, a fost citată să compară în cadrul unor investigaţii pe care le desfăşoară Comisia Judiciară cu scopul de a stabili dacă Trump a încercat să obstrucţioneze ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la legături între echipa sa de campanie prezidenţială şi Rusia.

Comisia aşteaptă de la fosta directoare de comunicare a Casei Albe documente legate de întâlnirea în iunie 2016 între mai mulţi reprezentanţi ai echipei trump - între care fiul său Donald Jr şi ginerele său Jared Kushner - şi avocata rusă Natalia Veselniţkaia.

Comisia este interesată, de asemenea, de banii plătiţi de către fostul avocat persoanl al lui Trump, Michael Cohen, care ar fi cumpărat tăcerea a două femei care afirmă că au întreţinut relaţii sexuale cu actualul preşedinte, între care actriţa de filme porno Stormy Daniels.

Într-o scrisoare adresată lui Nadler, avocatul lui Hicks afirmă că clienta sa nu va trimite niciun document legat de perioada tranziţiei la preşedinţia lui Trump, întrucât avocaţii administraţiei acestuia consideră că aceste docimente ar putea face obiectul ”privilegiului Executivului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.