În luna mai, candidaţii au fost mult mai preocupaţi de schimbarea jobului decât în luna anterioară, potrivit unui studiu BestJobs, care arată că atât volumul total de căutări joburi, cât şi volumul total de aplicări au crescut cu 12,8%, respectiv cu 10% comparativ cu luna aprilie a acestui an, iar cele mai căutate job-uri au fost în contabilitate, transport şi inginerie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna mai, cele mai căutate job-uri au fost în domenii precum financiar-contabilitate, transport, inginerie şi medical & pharma", arată comunicatul.

În continuare, cele mai căutate joburi pe platforma BestJobs continuă să fie în domenii precum financiar-contabilitate, cu aproape 28.000 de căutări în luna mai, în creştere cu 12% faţă de luna aprilie, transport - cu peste 24.000 de căutări în luna mai şi cu o creştere de 45% faţă de luna aprilie, şi inginerie - cu peste 17.000 de căutări în luna mai şi cu o creştere de 25% faţă de luna trecută. Surpriza lunii mai vine din domeniul medical&pharma, unde candidaţii au efectuat aproape 14.000 de căutări de joburi în acest domeniu.

În luna mai, candidaţii au mai fost interesaţi de joburile din vânzări, IT, dar şi de cele dedicate muncitorilor calificaţi, în total aceştia generând peste 31.000 de căutări pentru astfel de poziţii.

Enel, British American Tobacco şi First Bank au atras cei mai mulţi candidaţi în luna mai, peste 6.000 de aplicanţi.

Astfel, topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus de Enel (2.693 aplicări), British American Tobacco (1.856 aplicări), First Bank (1.625 aplicări), HRS Romania (1.607 aplicări), Alpha Bank (1.518 aplicări), Continental Automotive Group (1.490 aplicări), Raiffeisen Bank (1.478 aplicări), Rompetrol (1.405 aplicări), BRD Finance IFN (1.381 aplicări) şi Oracle Romania (1.322 aplicări).

Şi în luna mai au existat candidaţi care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs.

Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna mai au fost: Vodafone Shared Services Romania, cu 230 aplicări spontane, Oracle, cu 107 aplicări spontane, ENEL, cu 100 aplicări spontane, Societe Generale European Business Services, cu 83 aplicări spontane, Nestle, cu 82 aplicări spontane, British American Tobacco Global Business Services şi Inditex Group, cu 81 aplicări spontane fiecare, Microsoft Romania, cu 78 aplicări spontane, şi British American Tobacco Trading, cu 77 aplicări spontane.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.