Postul de televiziune History va difuza, în fiecare marţi, de la ora 21:00, serialul „Proiecte imposibile”, care prezintă o serie de proiecte inginereşti de neconceput în urmă cu câţiva ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fiecare episod al serialului, este prezentat câte un proiect inedit, care deşi pare imposibil de realizat, are impact în mod real asupra viitorului omenirii.

Printre acestea se numără construcţia celei mai mari clădiri mobile din istorie, a unui zgârie-nori, construit pentru a rezista cutremurelor de foarte mare intensitate, a unui stadion sportiv inspirat de un vechi templu roman şi a unui pod care poate fi ridicat, în timp ce rămâne deschis traficului.

Pe lângă super-structuri, episoadele prezintă şi proiecte menite să protejeze omenirea de eventualele dezastre naturale.

Inginerii luptă cu fenomene ale naturii, găsind soluţii ingenioase precum ziduri împotriva inundaţiilor, tuneluri subterane de deviere a apelor sau proiecte de apărare împotriva furtunilor.

De asemenea, în serialul „Proiecte Imposibile” sunt dezvăluite şi detalii despre construcţia noului pod din Tappan Zee, a metroului din Los Angeles, dar şi despre cucerirea oceanului Arctic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.