Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a sosit, luni seara, în judeţul Timiş şi s-a oprit direct în oraşul Recaş, unde este căutat ucigaşul poliţistului Cristian Amariei, care a fost împuşcat în timpul unei misiuni, duminică. "Am venit să îi sprijinim pe colegi, suntem o echipă complexă şi de la Bucureşti, ştim ce avem de făcut", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestorul general de poliţie Ioan Buda a fost reţinut în declaraţii, la întrebările jurnaliştilor, spunând că doreşte să discute cu inspectorul-şef al IPJ Timiş, Alin Petecel.

"Am venit să îi sprijinim pe colegi, suntem o echipă complexă şi de la Bucureşti, ştim ce avem de făcut, vă comunicăm tot ce se întâmplă şi... Acum am ajuns, vreau să discut cu domnul inspector-şef. O să vă explic şi chestiunea asta (întrebat de ce a catalogat misiunea ca fiind o «acţiune deficitară» - n.r.) pentru că e foarte simplu. Vă rog, am să revin”, a declarat Buda.

Întrebat de ce s-au distribuit abia ieri cinci veste antiglonţ în Timiş şi alte câteva la structurile din ţară, Buda a declarat: ”Asta trebuie să spună domnul inspector-şef”.

Ioan Buda a intrat, apoi, în sediul Poliţiei Recaş, pentru a discuta cu şefii IPJ Timiş.

După mai bine de 24 de ore de la tragedie, peste 400 de oameni ai legii îl caută încă, pe o arie de zeci de kilometri pătraţi, pe Ionel Marcel Lepa, care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei.

Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, şi-a pierdut viaţa, duminică, în timpul unei misiuni. El a fost împuşcat mortal în zona pieptului şi gâtului în timp ce încerca să prindă un fugar, pe Ionel Marcel Lepa, care era înarmat. Bărbatul a fost căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.