Papa Francisc a sosit duminică la Blaj., unde 100.000 de oameni îl aşteaptă pe traseu şi pe Câmpia Libertăţii unde Suveranul Pontif va oficia ceremonia de beatificare a celor 7 episcopi greco-catolici martiri. La intrarea în oraş, Papa s-a urcat în papamobil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit evaluării din acest moment a  Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019". lla evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Blaj şi pe traseele de deplasare participă 100.000 de pelerini.

Pe bulevardul principal al oraşului, Papa este ovaţionat de numeroşi oameni.

Pe Câmpia Libertăţii, unde urmează să aibă loc ceremonia de beatificare a episcopilor martiri, zeci de mii de oameni îl aşteaptă pe Sfântul :P;ărint, unii dintre în fiind îmbrăcaţi în port popular.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe scena pregătită pentru ceremonie, este amplasat tronul arhieresclrealizat special pentru Papa Francisc, cu puternice semnificaţii spirituale şi simbolice. Cel care l-a realizat este Andu Mărginean, originar din Sibiu, absolvent al Universităţii de Artă Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.