Bruxelles-ul îi cere premierului ceh Andrej Babis rambursarea de fonduri europene în valoare de 17,4 milioane de euro, considerând că se află în conflict de interese, conform presi cehe, care publică un document prezentat ca fiind proiectul unui raport de audit al Comisiei Europene, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform documentului, care are 70 de pagini, Comisia consideră că Babis încă benficiază de pe urma holdingului său agro-alimentar Agrofert şi apreciză că există un conflict de interese între activităţile politice ale lui Babis şi afacerile acestuia. 

Babis ar urma să rambursze toate subvenţiile primite din fonduri structurale ale UE primite de Agrofert încpând din februarie 2017. 

Comisia Europeană a refuzat vineri să comenteze acest subiect.

Purtătorul său de cuvânt a declarat pentru AFP că instituţia "nu comentează niciodată proceduri de audit în curs şi cu siguranţă nu scurgeri de informaţii".

La rândul său, Babis a dezminţit vineri informaţiile.

"Republica Cehă nu va avea cu siguranţă obligaţia de a rambursa subvenţiile. Nu există niciun motiv pentru asta, pentru că nu am încălcat nici legislaţia cehă şi nici pe cea europeană în materia conflictului de interese", a explicat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.