Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Antena 3, că şansele de a-i mai găsi în viaţă pe cei trei copii luaţi de viitură în Prahova sunt foarte mici. Căutările au fost sistate din cauză că ar fi foarte riscant să fie făcute noaptea, dar vor fi reluate în cursul zilei de sâmbătă. Femeia şi cei patru copii locuiau pe malul râuui, într-o casă de chirpici care a fost uşor luată de viitură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat Raed Arafat se află, vineri seară, în zonele afectate de inundaţii din judeţul Prahova.

”Situaţia din zonă poate să se agraveze, este cod roşu pe anumite cursuri de apă din zona respectivă. Au fost trimise mesaje prin ro alert către populaţie”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Acesta a explicat că au fost oprite căutările celor trei copii luaţi de viitură.

”Căutările au continuat până nu de mult, dar au trebuit să fie oprite pentru că este noapte şi pentru că este foarte greu şi foarte riscant săcontinue. Căutările vor fi reluate în cursul dimineţii. Mama a fost salvată în viaţă. Cei patru copii, din păcate, unul a decedat şi ceilalţi trei cred că şansele de a-i găsi în viaţă sunt extrem de mici, dacă nu chiar zero”, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, casa era construită pe malul râului, din chirpici, fiind foarte uşor luată de apă.

Arafat a anunţat că o sută de persoane care locuiesc pe malul râului s-au autoevacuat.

”O sută de persoane care stau pe malul râului s-au evacuat. Râul, care de obicei are o lăţime de 4 metri, a ajuns astăzi la o lăţime de 60 de metri. A fost o premieră pentru zona respectivă. Au fost scurgeri de pe versanţi, a fost o viitură care nu a putut să fie prevăzută”, a mai spus Arafat.

Acesta a făcut apel la populaţie să ia în considerare mesajele rimite prin sistemul RO-Alert şi, dacă se imune evacuarea, să colaboreze cu autorităţile pentru a evita pierderea de vieţi omeneşti.

Ploile torenţiale au creat probleme în 12 localităţi din judeţul Prahova, o femeie şi cei patru copii ai săi fiind surprinşi de o viitură. Femeia a fost salvată de un localnic, cei patru copii fiind daţi dispăruţi. După câteva ore, unul dintre copii – o fetiţă de trei ani -  a fost găsit, dar a fost declarat decesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.