Ministrul de Externe al Canadei, Chrystia Freeland, a declarat vineri că ameninţarea lui Donald Trump de a impune taxe pentru importurile mexicane nu implică Canada, care va continua cu ratificarea noului acord comercial nord-american, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Subliniez că această problemă privind graniţele între SUA şi Mexic este o problemă bilaterală, precum şi gestionarea graniţei şi gestionarea graniţei noastre comune cu SUA, este o problemă între Canada şi SUA”, a declarat ea.
 
„Bineînţeles că suntem parteneri într-un acord comercial trilateral şi este un parteneriat nord-american important, însă fiecare ţară are şi probleme bilaterale”, a precizat Freeland.
 
Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că Statele Unite urmează să introducă ”tarife vamale de 5% la toate bunurile provenind din Mexic” şi că aceste taxe urmează ”să crească treptat atât timp cât problema imigraţiei clandestine nu este soluţionată”.
 
Taxele vamale ar putea creşte la 10%, la 1 iulie, şi să continue să crească cu cinci puncte procentuale până la limita de 25% în octombrie, dacă Mexicul ”nu opreşte în mod considerabil fluxul de străini ilegali care-i traversează teritoriul”, a precizat el, într-un comunicat publicat de Casa Albă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.