Un al doilea marinar de pe pescadorul turcesc care a fost prins la braconat, în urmă cu zece zile, de poliţiştii de frontieră, a fost arestat preventiv. În acest dosar a mai fost arestat preventiv comandantul ambarcaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au continuat cercetările faţă de ceilalţi marinari, cetăţeni turci, care au fost internaţi în spital şi s-au aflat la bordul pescadorului desfăşurând activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Miercuri, unul dintre marinari, cetăţean turc, în vârstă de 45 de ani, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

În 20 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.

Echipajul pescadorului, format din 8 marinari, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reuşind astfel oprirea pescadorului turcesc, echipajul fiind transferat la bordul uneia dintre navele P.F.R.  Trei marinari turci au fost atunci răniţi uşor, fiind duşi la spital pentru îngrijiri medicale. Pescadorul s-a scufundat.

În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, fac cercetări pentru „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”,”pescuit ilegal şi pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”. În această cauză, comandantul ambarcaţiunii a fost arestat preventiv în 22 mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.