Un foc de pistol, tras în mod accidental de către un membru al gărzii aropiate, a răsunat, la Bruxelles, la bordul avionului premierului ceh Andrej Babis,fără să rănească pe cineva, potrivit poliţiei şi presei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem confirma un foc de armă accidental, care a avut loc în timpul verificării unei arme de foc, la bordul unui avion guvernamental”, marţi seara, a declarat miercuri pentru AFP o purtătoare de cuvânt a polişiei cehe, Lenka Sikorova.

”Incidentul a avut loc într-o zonă izolată. Nimeni altcineva (în afară de gardă) nu era în pericol”, a adăugat ea.

O purtătoare de cuvânt a Guvernului ceh, Jana Adamcova, s-a limitat să declare pentru AFP că ”a avut loc aşa ceva”, fără să facă vreo altă precizare.

Presa de la Praga scrie că focul de armă a fost tras în timp ce garda de corp îşi descărca arma, în momentul în care avionul urma să părăsească Bruxellesul, unde Andrej Babis a participat la cina liderilor europeni.

Aeronava, la bordul căreia se aflau 22 de persoane, a decolar ulterior, cu o oră întârziere, potrivit site-ului de ştiri Aktualne, potrivit căruia glonţul a atins un căruţ de distribuire a mesei.

Un magnat în domeniile agroalimentar, chimei şi media, Andrej Babis, în vârstă de 64 de ani, conduce un Guvern minoritar, alcătuit din mişcarea sa populistă ANO şi Partidul Social Democrat (CSSD), susţinut tacit de cimuniştri (KSCM).

În 1994, o gardă de corp a tras accidental un foc de pistol la bordul unui avion care-l ducea în Suedia pe pe ministrul ceh al Apărării de la acea vreme, Antonin Baudys. Incidentul, în care glonţul a lovit rezervorul de carburant, nu s-a soldat cu răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.